Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

Втрати України через «ПП2» підрахував МВФ, який вимагає в Києва підняття комуналки

Через газопровід «Північний потік-2» щорічні доходи України від надання в експлуатацію своєї газотранспортної системи знизяться приблизно до $1,2 мільярда до 2024 року.

Про це йдеться у звіті Міжнародного валютного фонду (МВФ) щодо України.

У Фонді очікують, що 2021 року дохід від транзиту газу скоротиться на 40%, а після запуску «Північного потоку-2» – продовжить знижуватися.

Після цього, прогнозують у Фонді, доходи України від транзиту можуть знизитися до $1,2 мільярда на рік. Тоді як за останні 5 років Україна в середньому отримувала по $2,5 млрд на рік від транзиту російського газу.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо, що завдяки старанням канцлерки ФРН Ангели Меркель при мовчазній згоді адміністрації Джо Байдена 10 вересня «Газпром» оголосив про завершення будівництва «Північного потоку-2».

Сертифікація газопроводу завершиться на початку 2022 року, після цього його можуть запустити. Однак процес сертифікації може продовжитись до початку травня наступного року.

Німецький регулятор BNetzA допустив Україну до сертифікації російського газопроводу. Таке рішення дозволить провести процедуру прозоріше. Крім того, у сертифікації візьме участь «Оператор ГТС України».

Водночас, 15 листопада стало відомо при призупинення сертифікації «Північного потоку-2». Компанія-оператор газопроводу «Північний потік-2» – Nord Stream 2 AG – створить у Німеччині дочірню компанію. Це потрібно для відповідності правилам і нормативним вимогам.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності