Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

ВУЛИЦІ ІМ. ВЛАДИКИ СІМКАЙЛА У ФРАНКІВСЬКУ ТАКИ БУТИ?

vladykaЯк уже повідомлялося (читайте «ЗЛ» № 10 (10) за 8 серпня цього року) голова громадської організації «Поклик Нації» Тарас Боднар звернувся до міського голови Івано-Франківська та міської ради від імені очолюваної ним організації та на звернення чисельних мешканців обласного центру з проханням присвоїти за прикладом Коломийської міської ради посмертно звання «почесного громадянина Івано-Франківська» владиці Коломийсько-Чернівецбкої єпархії УГКЦ Миколаю Сімкайлу, а також перейменувати одну з вулиць міста на його честь. У разі позитивного вирішення даного питання, виготовлення меморіальної таблиці на честь Владики Громадська організація взяла б на себе. І ось, як повідомляє Тарас Боднар, сьогодні він нарешті отримав лист-відповідь, підписаний заступником міського голови Михайлом Вересом, у якому йдеться: «…Комісія прийняла рішення рекомендувати виконавчому комітету міської ради прийняти рішення найменувати вулицю, яка з’єднує вулиці Мельника та Бандери, іменем Владики Миколая Сімкайла».
Щоправда оте «рекомендувати» дещо насторожує, а про присвоєння посмертно звання «почесного громадянина міста» для людини, яка за два десятиліття чимало спричинилася до розвитку цього міста, взагалі забули, та будемо сподіватися, що виконавчий комітет не піде проти людської волі…
Прес-служба ГО «Поклик Нації»

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності