Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

ВУЛИЦЯ ТИЧИНИ СХУДЛА. ДІЄТА?

Що ж, правило, що історія завжди повторюється в Івано-Франківську спрацьовує, як виявляється не тільки в міській чи обласній радах, але й на звичайнісіньких вулицях.

Хоча треба виправитися: не «звичайнісіньких», а, мабуть, правильніше буде сказати «золотих» – і для нас звичайних перехожих-платників податків, і для тих, хто потім ці податки у формі коштів, виділених з місцевого бюджету на різні потреби громади, освоює.

Так ось, не перестали ще франківські водії нарікати на те, що після капремонту кілометрів вулиці Набережної наближеною до нардепа Олександра Шевченка фірмою ПБС вулиця значно схудла (стала вужчою її проїжджа частина), як подібна ситуація нині повторюється при капремонті вулиці Тичини, що в центрі міста поруч речового ринку і т.зв. «п’яного базару», де роботи провадить ця ж сама фірма.

На фото неозброєним оком профана видно, де саме ремонтники за рахунок проїжджої частини вулиці вирішили раптом збільшити на один метр ширини її пішохідну частину, ремонтувати яку вони, мабуть, і не будуть, а обмежаться тільки встановленням бордюру по краях дороги.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

І знову, як кажуть водії: «Буде як з Набережною». Вулицею, що виконує у місті функції об’їзної. Там, де колись було, так би мовити, дві з половиною проїжджі полоси, замість, щоб їх розширити до трьох, залишили дві полоси, де тепер заледве розминуться дві вантажівки…

Коли ж місцеві активісти спробували домогтися перевірки технічної та ін. документації по Набережній: яка насправді була раніше ширина дороги, яка передбачена, і яка є насправді, то відразу зіштовхнулися з купою різних перепон, так достеменно нічого і не з’ясувавши. Проте, в кулуарах влади, «не на камери», але підтверджують, що ширина дороги з обох боків була звужена, приблизно по 0,75 м. з кожного боку, що разом дає 1,5 м.!

А тут ще один метр ширини на вулиці Тичини, де через два базари і торгові центри обидва боки вулиці постійно «закладені» численними припаркованими авто.

І як тепер тут поміж ними вписуватимуться автобуси чи автомобілі, коли, за чутками, на цій вулиці планують відновити двосторонній рух транспорту (хоча декотрі водії і зараз не дуже реагують на те, що рух тут поки односторонній)? Хіба не краще за рахунок цього одного метра ширини було зробити якісну платну парковку, яка б давала надходження у бюджет міста і хоч якось погашала затрати на ремонт вулиці?

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Та виявляється, що відповідь дуже проста: один квадратний метр повноцінної дороги на вітчизняному ринку вартує близько чотирнадцяти тисяч гривень…

Підготував Дмитро Несміш

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності