Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

Введуть в експлуатацію збудований 10 років тому нафтопровід Броди-Держкордон

В Україні введуть в експлуатацію ділянку виносу нафтопроводу Броди — Держкордон (міжнародний нафтопровід Дружба), збудовану понад 10 років тому.

Про це повідомили у компанії Укртранснафта.

Ділянку запустять задля підвищення рівня техногенно-екологічної безпеки експлуатації нафтотранспортної системи України на виконання рішення Кабінету міністрів.

«Постанова уряду дозволяє прийняти в експлуатацію обхідну трасу нафтопроводу, яку підприємство збудувало для мінімізації ризиків забруднення одного з найбільших водозаборів Львівщини та Західного регіону України», — повідомили в Укртранснафті.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Будівництво ділянки нафтопроводу зупинилось наприкінці 2008 року через зміни земельного законодавства, хоча на той час будівельно-монтажні роботи були практично завершені.

Введення в експлуатацію затрималось на 10 років через складнощі оформлення права власності чи користування земельними ділянками, на яких збудована нова ділянка нафтогону.

Зазначимо, що влітку 2020 року Укртранснафта вперше транспортувала американську нафту сорту WTI.

100% компанії Укртранснафта належать НАК Нафтогаз України. Компанія експлуатує магістральні нафтопроводи довжиною 4767 км, 51 нафтоперекачувальну станцію, 11 резервуарних парків обсягом понад 1 млн кубометрів.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності