Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Вибачились перед Білоруссю, коли перед Україною?

Уповноважений уряду ФРН з міжсуспільної співпраці Гернот Ерлер вибачився перед Білоруссю від імені своєї країни за злочини нацизму у Другій світовій війні.

Така заява на адресу Білорусі була зроблена вперше.

Ерлер заявив, що на території країни масово винищували єврейське населення. Більшість жертв загинула у концтаборі Малий Тростянець під Мінськом, пише «Новое Время».
«Це злочин, який не забувається і не буде забутий. Білорусь прийняла на себе всю силу першого удару. Від Білостока до Мінська в перші місяці війни гинули і потрапляли у полон радянські солдати, мирне населення стало жертвою нацистського окупаційного режиму. Білорусь втратила 2,5 мільйона осіб, і навряд чи в Європі знайдеться ще одне таке місце, де знищення єврейського населення було б таким жорстоким», – наголосив Ерлер.
На що заступник голови МЗС Білорусі відповів, що йому дуже приємно бачити розуміння сучасних німців.

Раніше німецьку розвідку звинуватили у співпраці з АНБ США та шпіонажі за представниками урядів країн ЄС і європейськими концернами. Через це опозиція країни пригрозила уряду судовим позовом.
Нагадаємо, що не так давно, чотири роки тому, уряд Німеччини намагався зробити показовий суд над Іваном Дем’янюком, якого ще в 70-х роках КДБ та ГДРівське Штазі намагалися звинуватити в «злочинах проти людства», а саме в його особі повісити на українців німецьку вину у Холокості над євреями. І хоч суд в Ізраїлі довів невинність американського українця, уряд Ангели Меркель таки домігся чергової екстрадиції паралізованого «столітнього дідугана» для показового судилища у Німеччині, під час якого той і почив у Бозі (докладніше шукайте в мережі документальний фільм ГО «Поклик Нації» – «Іван Дем’янюк: Я звинувачую…»).

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Тож постає цілком логічне запитання до пані Меркель: коли нарешті німці вибачаться за всі свої злочини перед Україною та Дем’янюком, який собою її уособлював на цьому бутафорному судилищі?..

Підготував Тарас Боднар

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності