Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

ВИБОРЧА ПОЛЕМІКА

24 серпня 2014 року – це не тільки 23-тя річниця Незалежності України, а й кінцевий термін формування нової коаліції у Верховній Раді України. Оскільки більшість таки не сформована – то згідно Конституції у Президента є право достроково припинити повноваження Парламенту.

22 серпня прес-служба Порошенка повідомила, що Президент України провів консультації з керівниками фракцій та груп Верховної Ради, які, згідно Конституції, Глава держави проводить у зв’язку з достроковим припиненням повноважень Парламенту.

Однак, рішення про припинення повноважень Верховної Ради VII-го скликання не означатиме, що Верховна Рада припиняє роботу, зазначає прес-служба Порошенка.

Ще Петро Порошенко назвав першочерговим пріоритетом забезпечення прозорого відкритого виборчого процесу з рівними правами для виборців.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

От тільки виникає питання: чи зможуть жителі Донецької та Луганської областей під час воєнних дій виявити своє волевиявлення? І головне – чи захочуть? І що в результаті? Інтереси електорату цих регіонів не будуть представлені в парламенті, що потягне за собою незадоволення населення і розкол в суспільстві!
Якщо проаналізувати дані соцдослідження групи «Рейтинг», проведеного в липні 2014 року, лише 14% виборців Донбасу взяли б участь у парламентських виборах, 25% – скоріш за все. 21% – ще не визначились, а 32% відповіли, що однозначно відмовляються брати участь у голосуванні. Для порівняння, в Галичині тих, хто однозначно відмовляється від участі в голосуванні – 3%, в Києві – 8%, в Дніпропетровську – 13%.

Як влада не може зрозуміти, що для людей, які живуть зі страхом за своє життя, бачать жахливі речі кожного дня; для людей чиї домівки зруйновані, вибори в парламент зовсім не пріоритетне питання! Для них головне – повернутись до нормального життя, в чому влада мала б усіма силами сприяти. Але, ні! Вибори треба провести доти, поки рейтинг потрібної політ сили зовсім не впав. Та і східні регіони України зовсім не підтримка для теперішньої влади. Тож висновок напрошується сам по собі: головне – не допомога та підтримка населенню, а утримання влади!

Тож вибори цієї осені – найбільш вигідний для Президента і пропрезидентських сил сценарій. Розсудіть самі: вже в листопаді Україна зіткнеться з проблемами тепло забезпечення, відсутністю в держбюджеті грошей на соціальні виплати та зарплати. Тож, щоб отримати більше голосів – потрібно провести вибори раніше. Тому і вигідно, щоб 15% виборців Донбасу (які чесно кажучи ніколи і не підтримували цю владу) не проголосували.

Арина К.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності