Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Виборчі права НЕгромадянам у Нью-Йорку, – стратегія демократів проти республіканців

Влада Нью-Йорку зареєструвала законопроєкт, який надасть негромадянам право голосу на місцевих виборах, – обирати мера зможуть на 800 тисяч більше виборців.

Про це повідомляють Independent та The New York Time.

Згідно з документом, близьким до затвердження, приблизно 800 тисячам негромадян можуть дозволити голосувати на виборах мера, членів міської ради та інших муніципальних посадовців. Таким чином, виглядає, що демократична партія соціалістів, лібералів та інших у місті, де потік мігрантів постійно збільшується, хочуть гарантувати собі довічну перемогу на республіканцями, які категорично виступають проти збільшення мігрантів та їх свавілля у країні полосотого прапора.

У такому разі Нью-Йорк стане найбільшим містом у США, де негромадяни матимуть право голосу на місцевих виборах. Зазначимо, що майже кожен дев’ятий із 7 мільйонів мешканців міста — офіційно зареєстрований негромадянин виборчого віку.

Утім, як і раніше, негромадяни не зможуть голосувати за президента чи членів Конгресу або брати участь у виборах губернатора, суддів та законодавців штату.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За даними видання, ідея отримала широку підтримку у міській раді.

Якщо закон набуде чинності — Виборча комісія міста Нью-Йорк видасть окрему форму реєстрації виборця власникам грін-карт та іншим резидентам, які мають право на роботу у США, і на виборчих дільницях вони заповнюватимуть лише один бюлетень.

Мер міста, Білл де Блазіо, висловив занепокоєння з приводу доцільності закону. Він заявив, що зміна «має бути ухвалена на рівні штату, відповідно до законодавства штату», і зізнався, що має «змішані почуття» щодо законопроєкту.

Де Блазіо побоюється, що дозвіл негромадянам голосувати може позбавити людей стимулу ставати повноправними громадянами США, однак додав, що не накладатиме вето на закон.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Наразі голосувати негромадянам у Сполучених Штатах дозволяють понад десяток громад — це 11 міст у Мериленді та два у Вермонті. Там де Байден-Гарріс перемогли Трампа на останніх президентських виборах в США.

Сан-Франциско у 2016 році надав негромадянам право голосу на виборах до шкільної ради. Раніше такий закон діяв і в Нью-Йорку, але у 2002 році там скасували шкільні ради й передали контроль над школами меру.

Колись негромадяни вже мали право голосу у Сполучених Штатах, але ці положення змінилися на межі ХХ століття: тоді до країни прибуло більше мігрантів, і настрої мешканців сильно змінилися.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності