Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Виготовлений у гаражі на Львівщині човен переміг у трансатлантичних перегонах

Човен, зроблений на Львівщині, переміг у трансатлантичних веслярських перегонах. Його виготовив капітан козацької чайки Мирон Гуменецький у власному гаражі у селі Новосілки.

Про це він написав на своїй фейсбук-сторінці.

Завершуються трансатлантичні перегони веслярських човнів. Першим фінішував човен “Melokuhle” в класі open solo. Grant Blakeway пройшов 3000 миль за 56 днів, 3 години, 29 хвилин від о. Гомера (Канарські о-ви) до Англійської гавані (Антигуа). Це саме той човен, який Ви бачили минулого року біля Львівської Ратуші. От такі наші човни, зроблені в Новосілці“, – написав Мирон Гуменецький.

 

Човен, який переміг у перегонах, майстер збудував у 2019 році.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

 

Минулого року він змайстрував власними руками яхту “Зоряний вітер”, на якій мріє здійснити кругосвітню подорож. Цей човен він разом з товаришем будував 8 років у селі Новосілки на Львівщині. Всі роботи виконували місцеві майстри зі спеціальних матеріалів.

Мирон Гуменецький – один з найвідоміших моряків Львівщини, пластун-сеньйор куреня “Чорноморці”. У 20 років він вперше вийшов у море на козацькій чайці, а згодом став її капітаном. Потім займався ремонтом та виготовленням суден та обійшов пів світу.

Фото з фейсбук-сторінки Мирона Гуменецького

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності