Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Виявляється, що Бельгія дупою на колінах у путіна захищає Україну…

Глава МЗС Бельгії Аджа Лябіб на зустрічі з українським колегою Дмитром Кулебою визнала, що порушила закон під час візиту в Крим, та попросила вибачення.

У заяві МЗС України також йдеться, що Лябіб захищає статус Криму як невід’ємної частини України.

Зазначається, що Лябіб визнала, що незаконно потрапила до Криму у 2021 році як журналістка і режисерка-документалістка.

«Як режисерка документальних фільмів вона втілювала проєкт, що демонстрував, як росія використовувала культуру як силу та пропаганду, і як митці могли жити під утисками в такий складний історичний період. Вона щиро шкодує, що цей візит відбувся за таких обставин», — ідеться в заяві.

Лябіб особисто запевнила у своїй підтримці та готовності Бельгії сприяти поверненню миру та відбудові України.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Міністр Кулеба привітав щиру відданість Бельгії територіальній цілісності України, а також внесок, який вона робить у це», — йдеться в заяві.

Переговори відбулись у Празі, де проходить неформальна зустріч міністрів закордонних справ країн ЄС.

Нагадаємо, у липні тоді новопризначена очільниця МЗС Бельгії Аджа Лябіб написала листа Кулебі, де заявила про необхідність поважати територіальну цілісність України в межах її міжнародно визнаних кордонів.

Раніше колишня журналістка Аджа Лябіб стала міністеркою закордонних справ Бельгії 15 липня, замінивши на посаді Софі Вільмес. Однак ЗМІ звернули увагу, що в липні 2021 року вона відвідувала окупований Крим — про це свідчать дописи в соцмережах та коментарі Лябіб у медіа.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

24 липня 2021 року вона опублікувала в Instagram повідомлення про приїзд до окупованого Криму. Тоді Лябіб приїздила на фестиваль «Глобальные ценности», організований Севастопольським академічним російським драматичним театром імені Луначарського. Пізніше в коментарях у медіа вона наголошувала, що фестиваль був головною метою поїздки до окупованого Криму.

Журналісти розпитували її про поїздку та статус півострова, спитавши, звідки вона повертається — з «України чи росії». Лябіб не дала чіткої відповіді, але сказала, що для того, «аби приземлитися в аеропорту Сімферополя, потрібна російська віза».

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності