Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Виявляється, за гроші можна уникнути ротації на фронт, – депутат вирішує питання

В Тернопільській області правоохоронці затримали депутата сільради, який мобілізувався до ЗСУ і проходить службу на території регіону. Він «допомагав» співробітникам військкомату уникнути ротації на передову.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Повідомляється, що депутат за гроші пропонував іншим мобілізованим своє «сприяння» в уникненні планових ротацій до зони бойових дій на південному та східному фронтах України.

Задокументовано, що саме з такою «пропозицією» чоловік звернувся до службовця місцевого військкомату, якого мали відправити на фронт.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За 6 тисяч доларів депутат обіцяв військовому, що «вирішить питання» з його керівництвом про «відтермінування» службового відрядження на передову.

До незаконної діяльності посадовець залучив знайомого підприємця як посередника для передачі хабаря. Проте маскування злочину не допомогло його організатору – правоохоронці затримали депутата та його спільника «на гарячому» під час передачі їм всієї суми неправомірної вигоди у Тернополі.

Обом затриманим повідомили про підозру за ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу (зловживання впливом). Наразі їм обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину і притягнення винних до відповідальності. Передусім перевіряється причетність керівництва місцевого військкомату до корупційної схеми. Зловмисникам загрожує до 8 років тюрми з конфіскацією майна.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Тим часом, адвокат пояснив, чи можуть двірники вручати повістки.

Раніше ми писали, що 4 липня, перед засіданням Львівської обласної ради депутатам роздавали повістки.

Також нагадаємо, що правоохоронці повідомили про підозру працівнику військкомату, який в стані алкогольного сп’яніння наніс тілесні ушкодження дружині військовослужбовця.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності