Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Вихідні на 8 березня та 1 травня вріжуть,- Мінкульт

В Мінкульті України вирішили скасувати практику перенесення вихідних днів на будні через деякі свята. Нововведення передбачені лише для Міжнародного дня боротьби за права жінок та Дня праці.

Про це розповів міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

Глава Мінкульту розповів, що у вересні в його відомстві активно обговорювалося питання про можливе припинення перенесення вихідних на будній день, якщо свято припадає на суботу чи неділю, але це нововведення стосуватиметься лише двох дат.

Йдеться про 8 березня та 1 травня. Міністр пояснив, що якщо ці свята припадуть на суботу чи неділю, то вони не переноситимуться на найближчі будні дні. Тобто зайві вихідні вріжуть.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Це комплексне питання по всім святам, і офіційним, і неофіційним. Серед них було обговорення того, що тільки два свята, йдеться не про перенесення свята, а про перенесення вихідних. Це загальноєвропейська традиція і навіть у Радянському союзі не було на наступний день вихідного», — уточнив міністр.

«Всі інші традиційні свята: Новий рік, Різдво, Великдень, Трійця — залишаються так, як і було, тобто вихідні переноситимуться на будні дні», — підкреслив міністр культури та інформаційної політики.

На закінчення він додав, що офіційного фінального документу з цього питання наразі немає.

Раніше президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроект, яким пропонується запровадження ще одного святкового вихідного в Україні. Він може з’явитися 28 липня у День української державності.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Кабінет міністрів схвалив проект указу президента «Про День працівників фінансової галузі». Його відзначатимуть у день пам’яті княгині Ольги, яка впорядкувала збір данини у Київській Русі.

У столиці місцева влада та організатори головної ялинки України схвалили концепцію святкування новорічних свят. У компанії Folk Ukraine пообіцяли, що зимові святкування цього року будуть ще більш масштабними та яскравими.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності