Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

ВИКОНАННЯ ДЕРЖБЮД­ЖЕТУ – СЕКРЕТ?

Держказначейство припинило оприлюднення інформації щодо виконання держбюджету.

З січня 2015 Державне казначейство України (Держказначейство) на своєму офіційному сайті припинило розміщення інформації про податкові платежі та виконання держбюджету.

У Держказначействі повідомили, що відсутність оперативних даних пов’язана з новими змінами до Бюджетного кодексу, які зобов’язують виключно Мінфін публікувати від місячних до річних показників виконання бюджету. «Ми навіть зміни у внутрішній наказ вносимо», – додав співрозмовник РБК-Україна в Держказначействі.

Нагадаємо, що до цього органи казначейства на початку кожного місяця повідомляли про фактичний обсяг зібраних податків, суми відшкодування ПДВ та заплановані Мінфіном плани відрахувань для основних адміністраторів – податкової та митної служб. Останній раз інформація про виконання держбюджету-2014 в грудні була оновлена 5 січня.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У матеріалі наголошується, що зараз, по суті, Держказначейство розміщує тільки інформацію про надходження до держскарбниці адміністративних штрафів, виконання місцевих бюджетів без урахування міжбюджетних трансфертів, відшкодуванні ПДВ та дані про суми залишку вільних коштів уряду на єдиному казначейському рахунку (ЄКР).
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Держбюджет України в 2014 р недоотримав 36,3 млрд. грн.

Джерело: РБК

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності