Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

ВИКРАДАЮТЬ УКРАЇНСЬКІ СВЯТИНІ

Поки на сході України тривають військові протистояння між українськими військовими силами та російсько-терористичним угрупуваннями, на відносно спокійній Тернопільщині починається епідемія релігійного мародерства. Нічого дивного, наш край відомий великою кількістю історичних пам’яток, християнських святинь, а в час лихоліть, на жаль, завжди знаходилися злочинці, ласі на легку поживу.

Першою мішенню теперішніх зловмисників на Тернопіллі найімовірніше стане ікона Почаївської Божої Матері. З достовірних джерел TopNews стало відомо, що її викрадення планується на квітень. Тож просимо правоохоронні органи бути пильнішими.

Під прикриттям паломницькоі місії, погодженої між намісником Почаївського чоловічого монастиря УПЦ митрополитом Володимиром (Морозом) та митрополитом Ханти-Мансійським і Сургутським РПЦ Павлом (Фокіним) за «благословення» Патріарха РПЦ Кирила (генерал-полковника ФСБ РФ Гундяєва), ймовірно передбачається вивіз Православної Святині за межі України. Попередній «узгоджений» термін такого перебування на території Росіі – з 19 по 30 квітня.
Очевидно, що жодних гарантій повернення перлини Українського православ’я немає, напроти – за висловами російських функціонерів «укри та хохли не гідні мати ікони такого рівня».

Банальна крадіжка, як бачимо, не сприймається російськими релігійними діячами як гріх. Для них – це можливість внести свою лепту в розпалювання війни на догоду нПутіну.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Залишається сподіватися, що свідомі громадяни, патріотичні військові та правоохоронці не дозволять вчинити акт наруги над почуттями вірян України. Сподіваємося, що в керівництва Української держави вистачить розуму зупинити вивіз святинь за кордон в такий напружений час. Будь-яка підміна ікони, необережне поводження, несвідоме пошкодження чи випадкова втрата свідчитиме про присутність агентури Кремля на найвищих владних рівнях. Моральні ж збитки для Українського народу в такому разі просто не піддаються осмисленню.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності