Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Вимоги G7: реформування Вищої ради правосуддя і Конституційного суду України

Посли країн “Великої сімки” окреслили пріоритетні реформи в Україні на 2021 рік.

Про це повідомляється в Twitter-акаунті групи послів G7 в Україні.

Зокрема, пріоритетними посли вважають судову реформу в Україні, що включає реформування Вищої ради правосуддя і Конституційного суду України.

Також пріоритетами в реформах названі перезавантаження Вищої кваліфікаційної комісії суддів і посилення Громадської ради чесноти; структурні реформи інших органів управління системою судочинства та суддів, поліпшення доступу до неупередженого, незалежного, професійного і ефективного правосуддя; продовження реформи Офісу генерального прокурора і трансформація Державного бюро розслідувань в ефективний і незалежний правоохоронний орган; законодавчі та структурні зміни, які дозволять Україні боротися з внутрішньою і міжнародною кіберзлочинністю, а також з кібератаками, які спонсоруються іншими.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У сфері боротьби з корупцією пріоритетом є посилення кримінальної відповідальності за вказівку в декларації завідомо недостовірних відомостей для запобігання подальшим проявам нечесного декларування.

Крім того, в даному списку вказані підтримка Національного агентства з питань запобігання корупції, зокрема, для ефективної перевірки електронних майнових декларацій, контролю за фінансуванням політичної діяльності, управління корупційними ризиками та прийняття і втілення амбітної антикорупційної стратегії; підвищення ефективності, незалежності та доброчесності антикорупційних інституцій, зокрема, НАБУ, САП, АРМА, забезпечуючи прозорий і Мерітократичний підхід до відбору керівництва згаданих органів; зміцнення незалежності і операційної ефективності Вищого антикорупційного суду України; зміцнення механізмів контролю та запобігання корупції в державних закупівлях.

В області економічного зростання G7 звернула увагу на необхідність підтримки сильного і незалежного національного банку України; посилення впровадження антимонопольного законодавства та демонополізації, продовження реформи ринку зайнятості, імплементацію ефективної і справедливої земельної реформи; реформу Державної податкової служби та митниці; прозору приватизацію держпідприємств і банків і поліпшення корпоративного управління тими, які залишаються під контролем держави, відповідно до орієнтирів ОЕС.

Пріоритетами в області безпеки і оборони названі впровадження закону про нацбезпеку, прийняття необхідного вторинного законодавства та продовження зусиль для вдосконалення цивільного нагляду за секторами безпеки і оборони; продовження переходу до цивільного управління і демократичної підзвітності Міністерства оборони України та Збройних сил України, в яких є нормою прозоре оборонне бюджетування і процеси закупівель, призначення на прозорій конкурсній основі; посилення корпоративного управління оборонним сектором в рамках більш широкої реформи військово-промислового комплексу відповідно до міжнародних стандартів; Розробка та впровадження механізмів аналізу торгових та інвестиційних операцій для захисту національної безпеки; реформування Служби безпеки України у відповідності до міжнародних стандартів сучасних розвідувальних органів з чітко окресленим розмежуванням функцій між антикорупційним і правоохоронним органами (також і майбутнім Бюро економічної безпеки); реформа Національної поліції і Національної гвардії України відповідно до міжнародних стандартів.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Раніше Володимир Зеленський провів засідання щодо презентації Стратегії розвитку органів правосуддя і конституційного судочинства на 2021 – 2023 роки.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності