Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

ВИМОТАТИ СУПРОТИВНИКА – Головне оперативне завдання ЗСУ у війні з РФ, – Арестович-Кутузов

Головне оперативне завдання Збройних сил України у війні з російською федерацією – вимотати супротивника, зазначив радник керівника Офісу президента.

Українській стороні дуже важливо вимотати ворога й зберегти свою живу силу, розповів радник глави Офісу президента Володимира Зеленського Олексій Арестович, передає Уніан.

Співрозмовник додав, що завдання противника полягає в тому, щоб захопити нові території, але поки він не може його вирішити.

“Треба розуміти дуже чітко, що завдання – не утримання районної місцевості. Проста дилема Кутузова (російський суперечливий полководець Михайло Кутузов, – Ред.): якщо збережемо армію, то збережемо і країну, якщо втратимо армію – втратимо і армію, і країну. Нам важливо зберегти живу силу нашу і вимотати противника…”, – зазначив Арестович.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Радник підкреслив, що під час наступу росії на сході України, який було оголошено 4 квітня і триває вже понад два місяці, максимальне просування ворога склало 25 км, а “це ніщо взагалі”, але при цьому були знищені тисячі російських солдатів.

“…Я вже не кажу про мобілізованих в так званих “ЛНР” і “ДНР” – там взагалі катастрофа…”, – заявив Арестович.

За його словами, українські захисники вимотують супротивника.

“…наша задача – їх вимотати. Це наше головне оперативне завдання, і ми це завдання вирішуємо. А їх завдання захопити, вони поки його не можуть вирішити”, – сказав радник глави ОП.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності