Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

ВИМИКАЙТЕ СВІТЛО!!! В ЄС рекордне подорожчання електроенергії та інфляція

Ціни на електроенергію у Франції та Німеччині перевищили 430 євро за мегават-годину.

Ціни на електроенергію на європейському ринку б’ють рекорди, свідчать дані біржі електроенергії Nord Pool. У Франції середня ціна на добу вперед, 21 грудня, досягла 442,88 євро, у Німеччині – 431,98 євро за мегават-годину – йдеться про рекордні показники. Зростає вартість і в інших країнах – у Бельгії та Австрії показник також перевищує 430 євро.

Електрика дорожчає на тлі очікуваного похолодання — за прогнозами синоптиків, з падінням температур нижче за нуль на тижні зіткнеться низка європейських столиць, що призводить до зростання попиту, пише Bloomberg.

Ситуацію посилюють низькі обсяги вітрогенерації та перебої з атомною генерацією у Франції, а також скорочення постачання російського газу.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Ціни на енергію стрімко зростають, газ у Європі цього року подорожчав приблизно на 600 відсотків.

Зростання вартості енергії, у свою чергу, розігнало інфляцію, що стало проблемою для влади, яка так зіткнулася з загрозою нового штаму коронавірусу.

Фахівці вже попереджали, що у разі холодної зими Європа може зіткнутися із відключеннями електроенергії, а також прогнозували зростання цін.

«Очікується, що європейські ціни на електроенергію у грудні залишаться дуже високими. Погода найближчими тижнями, продуктивність французької атомної енергетики, щоденні поставки газу з Росії та політика Китаю щодо вугілля — від усіх цих факторів залежить, чи зростуть ціни ще більше», — говорив керівник відділу фундаментального аналізу та моделювання компанії з виробництва відновлюваної енергії Axpo Solutions AG Енді Соммер.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Тим часом в Україні вчора, 21.12.2021р., о 17:00 було зареєстровано максимальне навантаження – 23, 680 МВт за ОЗП 21-22 за день при -10 С’))) при цьому були задіяні всі резерви – всі атомні блоки, ТЕС на рівні 6050 МВт (і це за відсутності запасів вугілля на складах), газової генерації ТЕЦ на рівні 1935 МВт (і це за нинішньої ціни на газ та відсутності постачання газу), ГЕС+ГАЕС на рівні 2401 МВт у піку. У разі аварійного відключення АЕС не буде нічого включити на заміщення. Є дуже ризиковим тижневе проходження в такому температурному режимі, ще гірше за подальшого похолодання.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності