Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Вищий адмінсуд задовольнив касаційну скаргу забудовника

Днями стало відомо, що 28 жовтня Вищий адміністративний суд України задовольнив касаційну скаргу Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю в Івано-Франківській області та Приватного підприємства «Прогрес-Буд ІФ» на постанову Івано-Франківського окружного адміністративного суду від 17.03.2014 р. та ухвалу Львівського апеляційного адмінсуду від 07.07.2014 року.

Нагадаємо, що суд першої інстанції дійшов висновку, і з яким погодився суд апеляційної інстанції, що зазначені в декларації дані і внесена до неї інформація не відповідають дійсності, в результаті чого скасував її реєстрацію в Єдиному реєстрі (мається на увазі незгода зі скасуванням реєстрації декларації про початок виконання будівельних робіт за адресою Мазепи 35а).

Але колегія суддів Вищого адмінсуду розцінила висновки попередніх судів «неправильними», з огляду на те, що на час реєстрації інспекцією держархбудконтролю декларації про початок робіт на Мазепи 35а (01.11.2011 р.), норми діючого законодавства не передбачали, як наслідок в разі невідповідності зазначених в декларації даних її скасування, адже така можливість у контролюючого органу з’явилася тільки у 2012 році.

У зв’язку з цим, колегія суддів вважає недоцільним перевіряти факт порушення декларантом законодавства у сфері містобудування, оскільки це не має правового значення, бо на час виникнення спірних правовідносин таких наслідків, як скасування декларації про початок виконання будівельних робіт за подачу недостовірних даних у декларації, не існувало!
Дана будова стала скандальною через незгоду з забудовую свого двору мешканцями навколишніх будинків, які неодноразово влаштовували протестні акції, перекривали рух автотранспорту по Мазепи, висловлювали колективне незадоволення на сесіях міськради.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Отож, згідно рішення Вищого адмінсуду України, розгляд даної справи повертається на розгляд суду першої інстанції. Яким тепер буде рішення цієї інстанції, не складно догадатися.

Іван Луйко

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності