Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

ВИСТУП ПОРОШЕНКА СПОДОБАВСЯ УСІМ. КРІМ ФАРІОН

6-1Під час своєї інавгурації п’ятий президент України Петро Порошенко у сесійній залі Верховної Ради України звернувся з урочистою промовою до присутніх у залі чисельних гостей та телеглядачів дійства спершу українською мовою, а потім – російською, звертаючись до російськомовного населення України, щоб у такий спосіб пообіцяти їм захист їхніх прав, гарантований Конституцією України.

Загалом виступ Петра Порошенка змушував присутніх у залі тричі аплодувати йому стоячи…
Але не всі цей виступ і ораторські здібності нового президента оцінили однаково, так одіозна нардеп від ВО «Свобода» Ірина Фаріон і далі не годна вгамуватися після нищівної поразки її лідера на цих виборах. Отож на своїй сторінці у соцмережі facebook вона того дня дослівно написала ось таке:
«Ще ніколи у день посвяти президента у Верховній Раді з уст президента не звучала російська мова. Українська мова ще ніколи не зазнавала такої форми приниження. Пересопницьке Євангеліє – перша пам’ятка української мови з глибини 16 століття, на якій президент щойно присягнув, – кричало мовчазним криком про цей страшний переступ у третьому тисячолітті. Тисячі наших предків тримали фортецю нашої мови. Звідки ж сьогодні така безпрецедентна форма лакейства? Тримаймося. Боротьба триває».

Підготував Тарас Боднар

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності