Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Витік на гозогоні. Диверсія?

Магістральний газопровід «Уренгой – Помари – Ужгород» опинився днями у центрі уваги прикарпатських та центральних ЗМІ.

Так 12 травня, близько 6-ї години ранку, на наземній ділянці переходу газогону через річку Лімниця, що поблизу хутора Ловаги у селі Небилів, Рожнятівського району, стався витік газу.

Газопровід високого тиску «Уренгой – Памари – Ужгород» (діаметр 1 420 мм, тиск 50 – 54 атмосфер) обслуговується Богородчанським ЛВУМГ «Прикарпаттрансгаз».

Працівникам ремонтної бригади ЛВУМГ (25 робітників на 5 одиницях техніки) вдалося перекрити витік шляхом перекриття засувок. Для зменшення втрат витоку газу з газопроводу головним інженером Богородчанського ЛВУМГ було задіяно схему перекачки газу з ділянки перекритого газопроводу через засувку № 257 у селі Росільна в резервну лінію.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Втім, на тому проблеми з газогоном не закінчились. Того ж дня, о 19.45 годині, під час проведення ремонтних робіт на відстані 30 м від газопроводу «Уренгой – Помари – Ужгород», відбувся вибух біля наземного магістрального газопроводу високого тиску «Богородчани-Долина» (діаметр 1 400 мм, тиск – 50 – 54 атмосфер), прокладеного поруч. Внаслідок вибуху біля газопроводу «Богородчани-Долина».

На місці події також працювали мобільні оперативні групи управління ДСНС України в області та Рожнятівського РВ УДСНС, а також пожежні з місцевої пожежної команди селища Перегінськ, які зясовують причину пошкодження газогону та вибуху.

Наш кор.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності