Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Визнаний Судом винним у корупційному адмінпорушенні заступник мера Івано-Франківська уник покарання

Івано-Франківський міський суд визнав винним першого заступника міського голови і водночас його однопартійця Миколу Вітенка у вчиненні корупційного адмінпорушення.5c5426c95f008155937892

Але не притягнув його до відповідальності через те, що той не ходив до суду.

Перший заступник міського голови Івано-Франківська свободівець Микола Вітенко на початку лютого минулого року отримав у спадщину земельну ділянку площею 0,25 га під будівництво у селі Хлібичин Коломийського району вартістю 123 568,54 грн.

Оскільки ця сума перевищує поріг 50 прожиткових мінімумів доходів громадян, встановлений на 1 січня 2018 року (88 100 гривень), Вітенко мав протягом 10 днів подати до НАЗК повідомлення про зміни у майновому стані.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИМер Івано-Франківська призначив секретарем міськради судимого за корупцію однопартійця-свободівця

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Оскільки він цього не зробив, то вчинив адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією, за ч. 2 ст. 172-6 КУпАП – неповідомлення про суттєві зміни у майновому стані.

Однак правоохоронці склали на Вітенка протокол лише 22 травня 2019 року.

Після того Вітенко п’ять разів не з’явився до суду. А на шостий не визнав своєї вини та просив суд закрити провадження у зв’язку з закінченням строків накладення адміністративного стягнення.

Як йдеться в постанові суду, порушника можна притягнути до відповідальності протягом трьох місяців з дня виявлення порушення, але не пізніше двох років з дня його вчинення.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Оскільки Вітенко до суду не з’являвся, суд визнав його винним у вчиненні адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, передбаченого ч. 2 ст. 172-6 КУпАП, але одночасно закрив провадження у зв’язку із закінченням на момент розгляду справи строків накладення адміністративного стягнення.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності