Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Ядерний арсенал не врятував би України, – екс-посол США

Колишній посол США в Києві, нині – американський експерт по Україні Стівен Пайфер заявив, що Будапештський меморандум не містив ніяких гарантій безпеки Україні. І українська влада це розуміла, просто не могла собі уявити війну з Росією.

Можна погодитися з тим, що США і Україна недооцінили Росію і не могли передбачити появу Путіна. І якби в 1993-1994 роках Кравчук і Кучма могли передбачити події 2014 року, вони напевно не погодилися б на підписання Будапешта“, – пише на свої сторінці екс-посол США в Україні.

Він також підкреслив, що Будапештський меморандум не містив ніяких гарантій безпеки і «США дуже чітко дали зрозуміти це української влади в 1994 році». У документі містилося лише запевнення з боку підписантів – про ненапад, і українська влада на це погодилися, розуміючи, що їм «не запропонують захист американської армії, якщо Росія порушить угоду», – додав дипломат.

Були б гарантії – була б допомога.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Таким чином Пайфер відреагував на твіт Президента Порошенка, який фактично порадив північнокорейцям на переговорах з Трампом врахувати сумний досвід України, яка віддала сої ядерну зброю в обмін на Будапештський меморандум.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності