Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Невідома Історія

Ядерний реактор вдома – можливо! Доказано 14 і 12-річними школярами

Американець Джексон Освальт зібрав вдома ядерний реактор за день до свого 13-ліття. Так він став наймолодшою людиною, яка коли-небудь це робила. Тож хлопцю вдалося встановити світовий рекорд.

Це відбулося ще у 2018 році, тож зараз хлопцю – 15 років. Його досягнення дозволило йому потрапити до Книги рекордів Гіннеса 2021, повідомляє Guinness World Records.

Рекорд підтвердили, зокрема, у відкритому дослідницькому консорціумі Fusor. А також науковець Річард Халл – він веде список вчених-аматорів, які досягли термоядерного синтезу вдома.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Попередній рекорд належав Тейлору Вільсону, який зібрав вдома ядерний реактор у віці 14 років (зараз Вільсону – вже 26). Саме він надихнув Освальта здійснити спробу повторити його досягнення.

Освальт працював над створенням реактора близько 2 років. Хлопцю не все вдавалося одразу – найважче було з виготовленням повітронепроникної ізоляції. На це юному фізику довелося витратити 6 місяців.

Спочатку його ідея здавалася рідним неможливою: вони не розуміли, що він намагається зробити. Але Джексон продовжував свою роботу, попри сумніви. Врешті, він показав своєму близькому оточенню, що його плани не лише реальні, але й чітко продумані.

Хлопець запевнив, що над проєктом працював самостійно. Проте перед тим, як він переходив на новий етап розробки, його мати щоразу детально вивчала інформацію.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності