Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Блоги

Ядерний шантаж рф: Кремль може використати ЗАЕС як елемент “торгів” із Заходом

27 листопада в ефірі телемарафону президент НАЕК “Енергоатому” Петро Котін повідомив, що є ознаки підготовки військових РФ до виходу з території Запорізької атомної електростанції.

“В останні тижні ми отримуємо фактично інформацію, що з’явилися ознаки того, що вони, можливо, збираються покинути ЗАЕС. По-перше, дуже багато стало з’являтися публікацій у російській пресі про те, що ЗАЕС, можливо, варто би залишити, можливо, її варто передати МАГАТЕ під контроль. Таке, знаєте, враження, що вони збирають валізи і що вони крадуть все, що можуть знайти”, — сказав він.

У свою чергу прессекретар президента рф Пєсков заявив, що відведення військ Росії з території Запорізької АЕС бути не може.

“Не потрібно шукати якихось ознак там, де їх немає і бути не може”,-заявив він.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

На мою думку, захоплення Запорізької АЕС було однією з основних цілей так званої “спеціальної військової операції” росіян після вторгнення в Україну. Відповідно, росія розглядає подальший контроль над ЗАЕС як один із пріоритів  у моменті можливих торгів про мир з Україною та Заходом.

Федеральна програма так званого енергомосту (перекидання електроенергії з території росії в Крим) виявилася витратною і практично не виправдала себе. Були постійні проблеми із енергозабезпеченням півострова.

Станом на сьогодні Запорізька АЕС фактично перетворена окупантами на військовий об’єкт особливого призначення. Українською розвідкою зафіксовано присутність на її території тяжкої бронетехніки окупантів, спеціальної техніки, особового складу. При цьому цікаво, що охорону ЗАЕС здійснюють  бійці полку “Ахмат”.

Час від часу з боку росіян з’являються інформаційні вкиди щодо можливої техногенної катастрофи на даному об’єкті, якщо буде зроблено спробу деокупації станції з боку України. Водночас росіяни періодично власноруч здійснюють обстріли станції, намагаючись видати їх за українські.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Тобто росія штучно нагнітає істерію з приводу можливого радіоактивного викиду, або пошкодження сховища відпрацьованого ядерного палива, яке розташоване на промисловому майданчику ЗАЕС.

Нагадаю, нещодавно директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі повідомляв, що всі військові дії, які загрожують безпеці ядерних об’єктів України, мають бути негайно зупинені. Ситуація з ядерною безпекою в Україні стає все більш нестабільною, складною та потенційно небезпечною.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності