Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Як функціонує ДЕРЖАВНА УКРАЇНСЬКА МОВА, досліджують у Києві…

Міська влада Києва вирішила дізнатися у населення, як у столиці йдуть справи з державною мовою, чи достатньо її у місті. Для цього у додатку «Київ Цифровий» стартувало опитування для містян про стан розвитку україномовного середовища в усіх сферах суспільного життя. Опитування триватиме до 31 січня.

Про це повідомили у Telegram-каналі Київської міської державної адміністрації.

«Опитування має на меті дізнатися громадську думку щодо реального стану використання української мови в Києві, а також визначити основні інструменти, які місто може запропонувати усім охочим опанувати українську мову», – пояснили у дописі.

У додатку питають про таке:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
    • що найбільше допомагає та найбільше заважає спілкуватися українською;
    • чи відвідували колись мовні клуби;
    • в якому форматі зручно вивчати українську;
    • як оцінюєте рівень своєї української;
    • про мову спілкування у різних соціальних аспектах суспільного життя;
    • чи перейшли на рідну мову через повномасштабне вторгнення тощо.

Нагадаємо, що правоохоронні органи завершили досудове розслідування щодо двох посадовців «Київводоканалу», яких підозрюють у привласненні близько 2 млн гривень бюджетних коштів. Їх вони «заробили» на закупівлі насосів.

Кабмін передасть органам місцевого самоврядування 14 млрд грн субвенції на компенсацію різниці в тарифах (між економічно обґрунтованим і встановленим) на теплопостачання та постачання гарячої води.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності