Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Як купити конфіскований автомобіль

Продаж конфіскованих легкових автомобілів здійснюється через аукціон. Потім машину знімають з обліку і реєструють на переможця торгів.

Право власності у переможця аукціону підтверджено Протоколом проведення торгів.

Продаж автомобілів, конфіскованих за рішенням суду (за невиплату кредиту або невиконання інших зобов’язань), через аукціон проводить виконавча служба. Після повного розрахунку за виграний лот оформляються документи:

• вимога до торгуючої організації на видачу автомобіля
• акт проведення аукціону (в ДАІ не показувати)
• постанова про зняття арешту (іноді й розшуку)
• постанова про зняття з обліку
• довіреність на зняття з обліку

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Державний виконавець також знімає арешт з базі Мін’юсту.

На підставі Постанови про зняття з обліку та додатків до нього МРЕВ проводить зняття з обліку. При цьому потрібна присутність виконавця ДВС з паспортом і службовим посвідченням. Однак за домовленістю допускається довіреність на зняття з обліку, видана виконавчою службою фізичній особі.

Потім автомобіль реєструється на переможця аукціону на підставі довідки-рахунку або Свідоцтва про проведення торгів, виданого нотаріусом.

Свідоцтво робиться в тому місті, де проводився аукціон. При цьому сплачується 1% держмита від суми, зазначеної в протоколі проведення аукціону. Крім цього нотаріусу знадобиться оцінка експерта на зазначену в протоколі суму.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Продаж автомобілів, конфіскованих на користь держави

Крім конфіскату за неповернення кредиту або невиконання інших зобов’язань, є ще конфіскат на користь держави. Тут дещо інший порядок оформлення.

Автомобілі, конфісковані на користь держави за рішенням суду (митний, податковий конфіскат, безхазяйне майно), переоформляються на нового власника після проведення аукціону, ініційованого виконавчою службою.

Рішення про реєстрацію такого автомобіля приймається керівництвом Управління ДАІ того міста, де прописаний переможець аукціону. На переможця аукціону виписується Свідоцтво про придбання майна з публічних торгів (глава 12 Порядку вчинення нотаріальних дій) у нотаріуса в тому місті, де проводився аукціон, сплативши при цьому 1% держмита від суми купівлі автомобіля, згідно з протоколом проведення аукціону.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Розмитненню такі автомобілі не підлягають. Сума продажу такого авто з аукціону зараховується до бюджету замість митних платежів.

vkurse.ua

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності