Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Як отримати компенсацію Є 5-30 тис. євро від ЄСПЛ, якщо ви постраждали від російського вторгнення

Українці, які постраждали від російської агресії, можуть отримати компенсацію від 5 до 30 тис. євро від Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ).

Для того, щоб отримати компенсацію, потрібно подати заяву протягом чотирьох місяців від моменту, коли ви постраждали від російської агресії, проте не пізніше від 16 січня 2023 року. Про це повідомляють у Міністерстві цифрової трансформації України.

Як подати заяву?

  1. Заповніть форму на сайті: https://espl.com.ua
  2. Завантажте документ на комп‘ютер, роздрукуйте, покладіть у конверт та наклейте на нього адресу ЄСПЛ (вона сформується автоматично при заповненні заяви на сайті)
  3. Надішліть заяву в одному з відділень Укрпошти (для відправника послуга безоплатна)

Також можна заповнити заяву за родича, якщо він не може подати її самостійно.

Термін розгляду заяви може становити від одного року.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Виникли питання щодо допомоги та формування заяви? Зверніться до громадської приймальні Української Гельсінської спілки з прав людини у вашому місті: https://helsinki.org.ua/advice-centres/

Електронну заяву для формування заяви до Європейського суду з прав людини реалізовано швейцарсько-українською Програма EGAP, що виконується Фонд Східна Європа та Українська Гельсінська спілка з прав людини — УГСПЛ.

Зазначимо, щоб не платити: путін підписав закон про невиконання росією рішень ЄСПЛ

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності