Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Як помру, вважайте мене BLM? – $27 млн. родині рецидивіста Джорджа Флойда

Міннеаполіс виплатить 27 мільйонів доларів родині Джорджа Флойда, який помер унаслідок дій поліції під час затримання. Ця виплата стосується позову до влади міста та поліцейських, причетних до смерті Флойда.

Про це пишуть Reuters та ABC.

Родичі Флойда подала в суд на місто і поліцейських у минулому році. Родина запевняє, що правоохоронці застосували надмірну силу при затриманні чоловіка.

Сестра загиблого, Бріджет Флойд, заявила, що вона і її сім’я раді, що ця частина їхнього шляху до правосуддя вирішена.

«Хоча наші серця розбиті, ми тішимося, що навіть після смерті Джордж Флойд показав світу, як жити», — зазначила сестра загиблого.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо, 46-річний афроамериканець Джордж Флойд помер 25 травня 2020 року після того, як його затримала поліція у Міннеаполісі, головному місті штату Міннесота.

Це сталося через заяву продавця супермаркету про використання Флойдом фальшивих банкнот. Поліцейський, який затримував чоловіка, притис його шию коліном і не відпускав навіть тоді, коли затриманий говорив, що не може дихати. Перед цим рецидивіст Флойд ледь не зарізав вагітну жінку, коли намагався її пограбувати…

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Історія Флойда спричинила хвилю заворушень, безладів, мародерств та насилля під егідою лозунгів начебто боротьби проти неправомірних дій поліції у США та по всьому світу. Фраза Флойда «I can’t breathe» стала гаслом активістів, які протестують проти поліцейського насильства щодо темношкірого населення. Найбільше тут виділився рух BLM (Black Lives Matter – з англ. Життя чорних важливі), що спричинив тисячі випадків насильства проти блідошкірих.

Управління поліції Міннеаполіса звільнило всіх чотирьох офіцерів, причетних до затримання Флойда, на наступний день після смертельного арешту. Судмедексперт визнав смерть Флойда вбивством.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Суд над Дереком Шовіном, який затримував Флойда, розпочався на цьому тижні. Йому інкримінують убивство або ненавмисне вбивство. Інші три ексофіцери постануть перед судом до кінця 2021 року. Їх звинувачують в пособництві Шовіну.

ФОТО-інтернет

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності