Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

ЯК ПРАЦЮЄ КОНТРАБАНДА

Триває судовий процес над організаторами  700-метрового підземного тунелю в Ужгороді на кордоні зі Словаччиною проявляється  все  більше  цікавих деталей…

tunel3У суді можна почути ще багато цікавого. Але найцікавіше, що про хід справи, яка набула міжнародного розголосу, не повідомляють ні ЗМІ, ні громадськість, ні правоохоронці.

А між тим не все так просто: тунель з України до Словаччини рили в елітному районі, на околиці Ужгорода, де здебільшого живуть працівники СБУ  –  нинішні і колишні. З підземного гаража, через вхід в лаз з дому на ділянці, наданій… управлінням СБУ своєму працівникові.

«Тунель» знайшли словаки на своїй стороні. Була там якась приватна фірма, склади, стояв туалет, а під туалетом, точніше, його імітацією, і відкривався лаз підземної нори, що веде з України.

Довжина тунелю вражає. 480 метрів тунелю із загальної його протяжності пролягають на сло-вацькому боці і закінчуються в промисловому районі між селами Вишнє та Нижньо Нємецьке.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

tunel2Всередині він зроблений у виг ляді труби, зафіксованої сучасними матеріалами, діаметром сантиметр ів 90. Людина крізь нору при бажанні пролізе. Товар по тунелю перевозила вагонетка, така, як у шахтах. Причепів до неї було 16. Працював підземний потяг на електриці.

Словаки в т унелі знайшли 13 000 блоків сигарет, відразу зробили заяву, що ці сигарети йшли по тунелю з України. Настала пауза: українська розвідка ніяк не могла «знайти» тунель на нашому боці. Приїхала розвідка зі Словаччини і допомогла колегам.

У «норі», вже української, знайшли кокаїн і п’ять паспортів афганців-нелегалів. Фахівці стверджують, що паспорти підкинули самі ж «есбеушники» для того щоб справа не забрали на розслідування із Закарпаття в іншу область.

Тунель знайшли ще в липні минулого року. Словацька влада постійно висвітлювала хід роз-

слідування зі свого боку, а українська – лиш ставила медійникам перепони.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Загалом, як проходить процес, і чи проходить, взагалі, тяжко сказати. Відомо тільки, що обвинувачених незабаром після затримання відпустили на волю.

За матеріалами латвійських ЗМІ

 

 

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

 

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності