Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

Як правильно оформити договір дарування нерухомості

Дарчий договір повинен бути оформлений у письмовій формі та посвідчений нотаріально.

Як стало відомо Domik.ua, при укладенні договору на нерухоме майно необхідно дотримуватися певної процедури, встановленої законом.

Як зазначено у статті 719 Цивільного кодексу України, угода, яка свідчить про дарування нерухомості, має бути оформлене у письмовій формі. Після підписання договір зобов‘язаний завірити нотаріус.

У разі передачі іншій особі майнових прав на нерухомість також передбачено підписання договору. Якщо порушені стандарти, встановлені правовими нормами для даного угоди, угода може бути визнана незаконною і скасована. Договір також визнається недійсним, якщо сторони не дотримувалися вимог запевнення, документів нотаріально. У разі встановлення даних порушень, одержувач дару зобов’язаний повернути або компенсувати вартість дарунка дарувальнику.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Як свідчить стаття 720 Цивільного кодексу України нерухоме майно, яким володіють діти, наприклад, в новобудовах під Києвом від забудовника, на відміну від продажу, не може бути віддано в дар за бажанням їх батьків, усиновителів чи опікунів.

Згідно з нормами закону, дарчий договір на нерухомість укладається за місцем локації об‘єкта нерухомого майна, або за місцем реєстрації одного з представників сторін угоди.

Одержувачу дару разом з правами на нерухомість переходить право власності на земельну ділянку, де розташований об’єкт. Така норма зазначена у статті 120 Земельного кодексу України.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності