Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Фоторепортажі

Як проводилося опитування від Президента, – результати вже оприлюднено (фото +8)

ФОТО: із соцмереж

Все що треба знати про намальовані цифри так званого “Зе “опитування”, що проводилося 25 жовтня – це мати знання з числення на рівні 3 класу середньої школи (тепер “ліцеїв”, – ред.), – пишуть українці у соцмережах. І ось чому:
Так «слуги народу» презентували так звані перші«результати» цього опитування уже після опрацювання 74% анкет.
Ось що з цього вийшло:

А ось результат після опрацювання 100%:

За результатами екзит-полу соцгрупи “Рейтинг”, право України на використання гарантій безпеки, визначених Будапештським меморандумом, підтримують 78% тих, хто брав участь у місцевих виборах і в опитуванні, ініційованому Президентом.
Про це повідомив директор соцгрупи “Рейтинг” Олексій Антипович, презентуючи на пресконференції підсумки екзитполу.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Право України на використання гарантій безпеки, визначених Будапештським меморандумом, підтримують 78% тих, хто брав участь у виборах і в опитуванні, 10% – не підтримують, 12% – не змогли відповісти. Водночас, серед тих, хто брав участь у виборах, але не брав участі в опитуванні Президента – 56% підтримують її, 13% – не підтримують, 31% – не змогли відповісти», – йдеться у дослідженні.

Згідно з екзит-полом, легалізацію канабісу в медичних цілях для полегшення болю тяжкохворих підтримують 70% тих, хто брав участь у виборах і в опитуванні, 24% – не підтримують. Серед тих, хто брав участь у виборах, але не брали участь в опитуванні Президента, – 52% підтримують її, 28% – не підтримують, 20% – не змогли відповісти.

За даними “Рейтингу”, ідею довічного ув’язнення за корупцію в особливо великих розмірах підтримують 81% тих, хто брав участь у виборах і в опитуванні, 16% – не підтримують. Серед тих, хто брав участь тільки у виборах, 63% підтримують її, 21% – не підтримують, 16% – не визначилися.

При цьому ідею створення вільної економічної зони на території Донецької і Луганської областей підтримують 45% тих, хто брав участь у виборах і в опитуванні, 43% – не підтримують, 12% – не визначилися. Серед тих, хто брав участь лише у виборах, – 33% підтримують її, 39% – не підтримують, 28% – не визначилися, зазначають соціологи.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Водночас скорочення кількості народних депутатів до 300 підтримують 95% тих, хто брав участь у виборах і в опитуванні, 4% – не підтримують. Серед тих, хто брав участь лише у виборах, – 81% підтримують її, 7% – не підтримують, 13% – не визначилися, інформують дослідники.

Серед дільниць, які охопило дослідження групи «Рейтинг», на 69% дільниць проводилось опитування, ініційоване Президентом. На тих дільницях, де опитування не проводилось, більшість (67%) відповіла, що взяли б участь у ньому, якби воно проводилось.

Загалом, за даними “Рейтингу”, в опитуванні “5 запитань від Президента” найактивніше брали участь виборці партії «Слуга народу» (63% – брали, 37% – ні), а найменше – виборці партії «Європейська солідарність» (27% – брали участь, 73% – ні).

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський 13 жовтня у відеозверненні анонсував, що 25 жовтня, крім місцевих виборів, відбудеться всенародне опитування.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Українцям запропонували дати відповідь на п’ять запитань, які стосуються запровадження довічного ув’язнення за корупцію в особливо великих масштабах, створення на Донбасі вільної економічної зони, скорочення кількості депутатів у Верховній Раді до 300, легалізацію медичного канабісу та порушення на міжнародному рівні питання про використання гарантій безпеки, визначених Будапештським меморандумом.

***

Слід зазначити, що на багатьох дільницях спостерігачі, кандидати і представники штабів намагалися перешкодити президентському соцопитуванню, використовуючи при цьому норми чинного законодавства та викликаючи на місце представників поліції, як це, для прикладу, зробили у Надвірній та Львові:

У Львові громадяни викликають поліцію, щоб з’ясувати хто проводить опитування біля виборчих дільниць, оскільки особи, як перебувають біля дільницьз анкетами для опитування, не можуть пояснити кого представляють.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Про це повідомляється у соцмережах.

«Невідома особа проводить якусь діяльність біля виборчої дільниці. На вимогу пред’явити документи і зареєструватись, категорично відмовляється. Таке цинічне порушення виборчого законодавства та прихована агітація переходять вже всі межі розумного», – написав на своїй сторінці у ФБ Богдан Рабешко, який перебував біля школи 90 міста Львова. Він також оприлюднив світлини з місця події:

А ос, що із цього приводу на своїй сторінці написав Юрій Бутусов, юридично обґрунтувавши “незаконність” таких дій з  боку Президента та “слуг”:

 

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Только что партия Слуга народа сама задокументировала свое собственное нарушение статей 51 и 52 Избирательного Кодекса Украины. За несколько часов до выборов Слуга народа объявила, что собирается проводить “общенациональный опрос” Зеленского за свои деньги, и о найме коммерческой структуры, которая будет опрос проводить. Такого не делали ранее ни один президент и ни одна партия. Причем забавно, что Слуги народа пытаются всячески выкрутиться из этой истории – президентский “общенациональный” опрос уже объявили экзит-поллом, и наняли социологическую фирму для его проведения. Руководить “социологией” будет Артем Гагарин – зайдите к нему на страницу, это, оказывается, музыкальный редактор студии Квартал 95. Музыкальный редактор, по его словам, проводит тренинги для “социологов”, и будет отвечать за достоверность социологического опроса, на основании которого президент Украины якобы собирается принимать решения. По словам Гагарина, опрашивающие будут стоять в манишках и с объявлением “5 питань від президента” – это Артем агитацией не считает, хотя такие манишки и надписи – это и есть агитация. Но во-первых, экзит-полл – это опрос про результаты голосования, а не про вопросы, которые входят в программу одной из партий. А во-вторы, экзит-полл проводится без всяких накидок и всяких брендов, и без упоминаний президента, тем более – социологи действуют без рекламы. Так что читайте закон Украины – любые публичные действия партий в день выборов, ЛЮБЫЕ, являются СКРЫТОЙ АГИТАЦИЕЙ на выборах. Делаю скрин статей для тех, кто закон привык не уважать“, – написав Бутусов.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності