Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

ЯК ТАКЕ МОЖЛИВО? -в Америці зник ЗРК NASAMS, що Канада придбала для України

Рік тому Канада перерахувала США 406 млн доларів для виготовлення зенітно-ракетного комплексу NASAMS для України. Однак його досі нема, і невідомо, чому.

Про це повідомляє канадський телеканал CTV News.

«Президент України Володимир Зеленський каже, що поліпшення протиповітряної оборони є головним пріоритетом для його країни в новому році, але доставка систем ППО на поле бою йде повільно», – ідеться в його матеріалі.

Однак видання уточнює, що рік тому уряд Канади анонсував виділення для України коштів для купівлі ЗРК NASAMS. На поточний момент ЗРК в Україну так і не прибув, а в уряді Канади не знають, коли його передадуть Києву.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Міністерство оборони повідомляє, що Канада заплатила уряду США 406 мільйонів доларів за систему ППО в березні минулого року, а уряд США підписав контракт із виробником зброї Raytheon на її виготовлення.

Але Kongsberg, інша компанія, що бере участь у створенні цих систем, заявляє, що у неї немає такого контракту ні зі США, ні з Канадою. Представник Пентагону відмовився коментувати ситуацію та перенаправив журналістів до канадських чиновників.

Нагадаємо, 11 січня 2023 року глава канадського Міноборони Аніта Ананд після телефонної розмови з міністром оборони України Олексієм Резніковим заявила, що Канада придбає у США систему протиповітряної оборони NASAMS для передачі Україні.

20 січня 2023 міністр оборони США Ллойд Остін за підсумками восьмого засідання «Рамштайну» заявив, що «Канада придбала систему NASAMS та пов’язане з нею обладнання для України».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності