Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Як у прифронтовій зоні безготівково платити за пальне і цигарки, знає Шурма?

В Україні набув популярності відеожарт із ТіК-ТоКу, де військовий в магазині на АЗС, розраховуючись на касі за водичку, хреститься і прикладає голову в шапці до терміналу, а апарат видає шокованій продавщині інформацію, що проплата пройшла успішно.

Виявляється, що в Офісі Президента дехто так і не зрозумів, що у вояка пластикова картка була захована на лобі під шапкою, тому вирішив подати чергову ГЕНІАЛЬНУ ідею запровадити закон про продажу від тепер бензин, цигарок і алкоголю виключно за безготівковий розрахунок. Особливо зручно розраховуватися за пальне і папіроси тепер буде саме військовим у прифронтових зонах, де нема ні інтернету для роботи терміналів, ні світла…

Отож, Офіс президента пропонує заборонити купівлю сигарет, алкоголю та інших підакцизних товарів за готівку. Акцизний податок може стати одним із компенсаторів для майбутньої податкової реформи в Україні. Про це сказав заступник керівника ОП Ростислав Шурма, той самий, який раніше представив податкову концепцію “10-10-10″…*

Він пояснив, що акцизний податок може стати одним із компенсаторів для майбутньої податкової реформи в Україні, яку наполегливо лобіює Офіс президента.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Ми розглядаємо підвищення оподаткування шкідливого споживання. Це тютюн, алкоголь і викопне паливо. В рамках реформи ми будемо приводити ставки податків до середньоєвропейських рівнів», – сказав він.

Але підвищення акцизів потрібно буде проводити у комплексі з покращенням адміністрування податків.

«Ми плануємо дві фундаментальні зміни. Перше – це електронний акциз. Не допотопні акцизні марки, які клеяться на пачки, а унікальний QR-код. Другий концепт ми ще обговорюємо, рішення не прийняли. Але щоб ця система запрацювала, нам потрібно перевести розрахунки за підакцизні товари виключно в безготівковий формат, тобто в оплату картою», – сказав він.

За його словами, такий формат де-факто уже вдалося випробувати під час паливної кризи навесні 2022 року.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Всі постачальники палива перевели клієнтів на оплати картами і на оплати через додаток. Думаю, дискомфорт тривав тиждень-два. Далі всі адаптувалися. Це дозволило обілити обіг палива. Я упевнений, що це ж відбудеться з тютюном і алкоголем», – зазначив він.

Кумедно, що саме такий ГЕНІАЛЬНИЙ спосіб “боротьби з корупцією” тільки її посилить і надасть чергові перевачи чорному ринку та різноманітному фальсифікату… Принаймні, частково в цьому колись вже переконалися Вудро Вільсон і Місько Горбачов.

*Як повідомлялося, в середині серпня в інтерв`ю Forbes Шурма повідомив, що остаточного рішення щодо реформи ще немає, проте висловив сподівання на її ухвалення протягом півроку. “Ми дійсно обговорюємо модель, яка називається “10-10-10″: 10% – податок на прибуток, 10% – ПДФО (податок на доходи фізосіб) та 10% – ПДВ (податок на додану вартість)”, – сказав він. Заступник глави ОП додав, що паралельно пропонується відмовитися від єдиного соціального внеску та військового збору, а також скасувати повністю всі пільги, посилити відповідальність за порушення податкового законодавства та надати доступ Держподатковій службі до інформації про банківські рахунки.

 

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності