Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Як військкомати на Чернігівщині саботують підготовку тероборони під час загрози вторгнення російської армії

Попри постійні гучні заяви про загрозу російського вторгнення з уст представників Генштабу та вищого військового керівництва держави, готувати територіальну оборону та рух опору на місцях це саме керівництво зовсім не поспішає. Навіть у прикордонних з РФ областях, поблизу яких сконцентрована значна маса російських військ, заходи по підготовці таких формувань явно недостатні, а подекуди і зовсім відсутні.

На Чернігівщині, не дочекавшись відповідних кроків військового керівництва ветерани АТО проявили ініціативу і організували вишкіл на базі полігону в м.Ніжин. Координаційна рада ветеранів при облдержадміністрації та громадська організація «Центурія» зібрала ветеранів та небайдужих громадян, які володіють мисливською вогнепальною зброєю на законних підставах для проведення вишколу по обороні рідного краю.

Безумовно такі вишколи не можуть замінити повноцінної військової підготовки територіальної оборони, але це вже набагато краще ніж відсутність будь-якої підготовки з боку місцевого військового керівництва.

Дані навчання були висвітлені в пресі (https://suspilne.media/121863-na-cernigivsini-veterani-ato-zibralisa-na-bojovij-viskil/ , http://novyny.zt.ua/other/2021/04/12/125997.html ) після чого організатори навчань зіткнулись з істеричною реакцією ніжинського воєнкома Володимира Якущенка. Підполковник Якущенко заходився писати запити до органів місцевої влади, на балансі якої знаходиться територія полігону і вимагати пояснити, хто посмів влаштувати навчання, не виконавши норм ЗСУ і не повідомивши його, підполковника Якущенка, про навчання. З оригіналом листа можна ознайомитись тут – https://drive.google.com/file/d/1JFoI8485yoLBTCnrQvzN0qPHFv-NG1Ks/view

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Окрім відверто безглуздої юридичної цінності такої писанини (полігон не має жодного відношення до ЗСУ, з аналогічним успіхом підполковник Якущенко може вимагати контролю над мисливськими ліцензіями чи видачею травматичної зброї), сама ситуація викликає закономірний подив.

Адже виходить, що:

  1. Вище військове керівництво розповідає про військову загрозу з боку РФ, і про російські війська на кордоні з Україною.
  2. Місцеве військове керівництво у Чернігівській області, яка безпосередньо межує з РФ, нічого не робить для організації патріотичних і обстріляних людей на місцях на випадок російського вторгнення.
  3. При спробі самоорганізуватись серед колишніх військовослужбовців, знайомих зі специфікою сучасних бойових дій і протистояння з російською армією, така спроба викликає різку протидію місцевого військового керівництва, яке мало б такі навчання організовувати.

Підполковник Володимир Якущенко

 

Виникає логічне питання: що це – синдром совка і ревнощі «великого начальника» з яким посміли щось не узгодити чи цілеспрямований саботаж? У пам’яті ще свіжі події 2014-15 років, коли явні і приховані симпатики русского міра в рядах ЗСУ всіляко саботували та підставляли патріотів, які стали на захист України…

Відео з вишколу:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

 

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності