Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Як змінилися споживчі звички українців — експерт

За два роки українці змінили свої споживацькі смаки через зниження купівельної спроможності.

Основою щоденного меню для українців є картопля. Про це у Facebook написав директор Асоціації постачальників торгових мереж Олексій Дорошенко.

«Крупи і картопля завжди були основою нашого раціону. Як відзначають виробники, після подорожчання популярної гречки ми переходили на рис, який зараз коштує 16 грн/кг. Ті, кому рис також не по кишені, більше купують макаронів вітчизняного виробництва, які коштують у середньому 9 грн 30 коп. за кілограм. Популярними є перловка, кукурудзяна, пшоняна і ячнева крупи. Основою щоденного меню для українців є картопля. Кілограм коштує в середньому 4,60 грн», — написав він.

За словами Дорошенка, показовим є скорочення споживання білого хліба і збільшення попиту на чорний. Телятину і свинину частіше замінюють курятиною.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Ті, кому це не по кишені, отримують білки з яєць», — пише він.

На думку Дорошенка, тенденції не зміняться до кінця року і в 2017-му. Роздрібний товарообіг у 2014-му впав на 8,6%, торік скоротився на 24%.

«Його зростання у першому кварталі 2016 року на 3% поки що компенсувало нам тільки десяту частину наших втрат», — відзначив він.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності