Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Яка країна – такі й теракти

Чи не усі громадяни України вже чули про той жахливий випадок, що стався цього понеділка на Харківщині. Випадок, який сміливо можна назвати наочним «проявом «покращення»» – чоловік, який вбив двох людей і захопив заручників у Люботині, відкрив стрілянину після того, як приїхали описувати його будинок за борг у сумі 30 тис. доларів по валютному кредиту.

Ось як про це холоднокровно, без жодних емоцій, повідомив народний депутат України, радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко на своїй сторінці у Facebook:

«Сьогодні вранці судовий виконавець разом з дільничним і понятими приїхав описувати будинок за рішенням суду. Чоловік 1968 року народження, власник будинку, в стані крайнього збуд­ження відкрив стрілянину по судовому виконавцю та особам, які його супроводжували. Загинув один з двох понятих і хтось із перехожих або осіб, які супроводжували судового виконавця. Дільничний не встиг зупинити злочинця, законно застосувавши проти нього зброю», – написав Геращенко.

«Після цього чоловік сів у машину і виїхав на трасу Київ-Харків, де захопив трьох заручників – співробітників АЗС OKKO, яка розташована в селищі Коротич. За попередніми даними, злочинець відкрив вогонь із власного зареєстрованого мисливського карабіна», – зазначив він.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Геращенко також додав, що дії дільничного будуть перевірені на предмет дотримання закону про міліцію та посадових інструкцій.
«Якби він встиг вчасно зупинити злочинця, то ситуації з захопленням заручників і загибеллю двох наших співгромадян, можна було б уникнути», – зазначив Геращенко.

За його словами, начальником обласного УВС Анатолієм Дмитрієвим був введений план по боротьбі з терористами «Грім».
«Співробітники міліції перекрили трасу Харків-Київ для того, щоб уникнути жертв серед тих, хто проїжджає повз по дорозі. З терористом фахівці ведуть переговори про добровільну здачу. Робиться все для того, щоб він погодився здатися і уникнути жертв серед заручників», – написав він.

Згодом доведений покращенням до відчаю горе-терорист був застрелений снайпером при звільненні заручників…
Нагадаємо, що тепер згідно чинного законодавства у будь-кого можуть відібрати його помешкання навіть за кілька тисяч гривень боргу по комунальним платежам. То ж слід чекати чергових проявів покращення.

P.S. Прес-секретар проку­ратури Харківської області Віта Дубовик повідомила, що встановлено, чоловік, який захопив заручників, Олег Гапон, 1967 року народження, з 1985 року служив в армії.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Олег Гапон брав участь у збройних конфліктах на території Афганістану, був командиром бригади, а також в Чечні та Ізраїлі», – сказала Віта Дубовик.

Підготував Ярослав Гібура

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності