Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Які компенсації парламентські партії отримали за політрекламу

Парламентські партії повністю отримали відшкодування своїх витрат на агітацію під час минулих виборів у Раду.

im-696969

Як повідомляє громадський рух ЧЕСНО, Центральна виборча комісія у січні в повному обсязі перерахувала партіям відшкодування згідно із законом «Про політичні партії в Україні». Його норма передбачає компенсацію 100% витрат на агітацію кожної з партій, яка подолала 5%-ий бар’єр та пройшла до парламенту. Загальна сума компенсації становить 467,3 млн – саме стільки ці партії офіційно витратили під час парламентських виборів з виборчого рахунку. Із цієї суми найбільше дісталося «Слузі народу», найменше ОПЗЖ.

Нагадаємо, також держфінансування отримуватимуть наступні 5 років після виборів ті партії, які набрали 2% і більше голосів. Раніше Центрвиборчком звернувся до Міністерства фінансів із проханням виділити кошти для виплати компенсації партіям за витрати на агітацію. А Національне агентство з питань запобігання корупції надало кошти з держбюджету на діяльність політичних партій, які на минулих виборах подолали 5% бар’єр в Раду.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності