Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Які перші ознаки вагітності?

Найважливіше і значуща подія для жінки — це вагітність. Вона може бути запланованою, довгоочікуваної або, навпаки, нежданої, небажаною. Найчастіше при цьому звістці ми губимося, не знаємо, як вести себе далі, як бути, як відреагують дорослі і сам батько дитини. Але в будь-якому випадку вагітність — це диво. Чудо-зародження нового життя.

Стаття допоможе вам до відвідування жіночої консультації визначити, чи чекаєте ви дитину.

Перші ознаки вагітності можна спостерігати приблизно через тиждень після зачаття. Однак бувають різні ситуації — у кого-то ці ознаки виражені досить яскраво, хтось нічого не відчуває. Можливо навіть, що жінка, довго намагається зачати дитину, сама придумує ознаки вагітності і вселяє собі, що відчуває їх.

Отже, за якими ознаками можна дізнатися, що ви чекаєте дитину?

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Першим симптомом вагітності є невеликі кров‘янисті виділення, які з’являються в процесі впровадження заплідненої яйцеклітини в стінку матки. Матка, яка стане будинком для малюка, перебуває в тонусі, тому відчуваються незвичні болі і спазми внизу живота.

Також одним з перших симптомів є набухання і хворобливі відчуття в грудях. Потемніння шкіри навколо сосків.

Із-за того що вже почав своє формування ембріон тисне на сечовий міхур, у вагітних жінок виникає потреба в частому сечовипусканні.

Виділимо ще кілька ознак. У зв‘язку із зміною гормонального фону у жінок з’являється сльозливість, дратівливість, різкі зміни настрою.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Всі знають, що у жінок значно розвинуте таке відчуття, інтуїція. Тому багато майбутні матусі з перших днів, ще до прояву ознак, знають, що вагітні.

У деяких вагітних спостерігається нудота, непереносимість різних запахів і харчові переваги або, навпаки, відраза.

Іноді ознаки вагітності незначні і не сприймаються жінками всерйоз, часто роблять припущення про наступаючих критичних днях. А іноді вагітність проявляється цілим комплексом ознак, не помітити які просто неможливо.

До ознаками специфічного характеру можна віднести таке явище, як «металевий присмак» у роті.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Про вагітності можуть свідчити з’явилися у жінки нездужання: непритомність і запаморочення, проблеми шлунково-кишкового тракту — метеоризм, запори.

Ну і самим головним симптомом вагітності є затримка критичних днів. Бувають випадки, коли у жінки виявляються всі симптоми вагітності, а самої вагітності немає. Це так звана помилкова вагітність. Найчастіше таке трапляється у жінок, які пристрасно хочуть дитину і досить тривалий час намагаються завагітніти.

Чим раніше вагітна стає на облік, тим менше може бути будь-яких ускладнень і тим легше пройде протікання вагітності під наглядом фахівців. Якщо ви запідозрили, що є ймовірність вагітності, не мучтеся здогадками, підозрами, відвідайте лікаря.

Автор: Катрін Іванова

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності