Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Трафунки: надзвичайні новини та кримінал

ЯКЩО Б БУЛА ЛЕСБІЙКОЮ, ТО УНИКЛА Б ПОКАРАННЯ?

3 липня суд американського міста Бартоу (Флорида), засудив 30-річну Дженніфер Фіхтер, вчительку англійської мови в старших класах, до 22 років тюремного ув’язнення за розбещення неповнолітніх, а саме – за сексуальний зв’язок з трьома своїми учнями чоловічої статі. Угода зі слідством, яку обвинувачена відхилила кілька місяців тому, передбачала, як не дивно, 25-річний термін покарання.

У березні Дженніфер Фіхтер визнала себе винною по 37 пунктам звинувачення. Ще одна справа проти неї з таким же складом слухається в іншому місті. Вона була арештована в квітні 2014 року, початково – за любовний зв’язок з 17-річним (!) юнаком, курсантом училища пілотів цивільної авіації, роман з яким у неї почався трьома роками раніше. Коли факт арешту став надбанням громадськості, аналогічну скаргу на неї подали два інших колишніх учня.

Суддя, оголошуючи вирок, не скупився на епітети. Він, зокрема, назвав Фіхтер «хижачкою». Перший сексуальний скандал «хижачки», в якому був замішаний неповнолітній, стався ще в 2008 році, але тоді справа не дійшла до суду і закінчилося звільненням винуватиці з роботи «за власним бажанням». У 2011 році її взяли вчителькою в школу в іншому районі, і не минуло й місяця, як вона вступила у відносини з 17-річним учнем (зазначимо, що повноліття в США настає значно пізніше ніж у Європі чи в Україні, – ред.).

У телефонній розмові з матір’ю однієї зі своїх жертв, аудіозапис якого була відтворена на суді, Фіхтер зізналася, що нерегулярно вживала протизаплідні засоби, тому одного разу завагітніла від свогоучня і була змушена зробити аборт.
«Те, що Фіхтер – жінка, а її учні були партнерами добровільними, ніяк не зменшує їхньої статус жертв, – стверджували обвинувачі. – Якби на її місці був чоловік, який би сказав вам, що мав інтимний зв’язок з неповнолітніми дівчатами, бо це підвищувало його психологічну самооцінку, ви б, не вагаючись, запроторили його до в’язниці».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Як продемонструвало нещодавнє рішення Верховного суду, узаконившого одностатеві шлюби в масштабах всієї країни, Сполучені США більш не є пуританською країною. На що політкоректні американські громадяни реагують вкрай загострено, так це на секс, в якому партнери знаходяться не в рівноправних відносинах. Наприклад, на статевий зв’язок між учителем і учнем, професором і студенткою, начальником і підлеглим на роботі, командиром і військовослужбовцям нижчестоящого звання в збройних силах. До такого роду «любові» американці ставляться вкрай негативно, сприймаючи її мало не як зґвалтування. Можливо, демографічна реальність диктує подібний «охоронний» підхід: дітей в сучасних сім’ях мало, батьки вкладають у них багато сил, часу і грошових коштів – і трясуться над своїми «вкладеннями», щоб, не дай бог, вони ніяк не поранили свою незміцнілу психіку. Тим більше стосунками з дорослими жінками, які хлопчики змушені приховувати – а у відкритому, вільному суспільстві всяке подвійне життя є, на думку більшості, явище глибоко нездорове.

У засудженої є тридцять днів на оскарження вироку, згідно з яким вона проведе у в’язниці рівно на один рік більше, ніж норвезький терорист Андерс Брейвік, який убив 77 осіб – і засуджений за це на 21 рік тюремного ув’язнення.

Дотепні консерватори жартують з цього приводу так, що якщо б виявилося, що підсудна Дженніфер Фіхтер була нетрадиційної орієнтації і зваблювала виключно дівчат, то вона, мабуть, була б негайно виправданою, адже як показує історія, уряд США до таких проявляє безпосередню прихильність…

За матеріалами закордонних ЗМІ
підготував Тарас Боднар

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності