Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Яким ще могло бути ВВП України за 9 місяців повномасштабної війни?..

У 2022 році валовий внутрішній продукт України скоротиться на 32%. У наступному році очікується зростання на 3,2%.

Про це заявила перший віце-прем’єр-міністр України – міністр економіки України Юлія Свириденко.

«За результатами 2022 року ми маємо набагато більш оптимістичні прогнози падіння економіки, ніж передбачалось в кінці лютого – не більше 32%», – сказала вона та додала, що на наступний рік Мінекономіки прогнозує зростання ВВП на рівні 3,2%.

За її словами, зростання української економіки також залежить від рівня зайнятості населення та, відповідно, наповнення бюджету. Враховуючи фактор війни, руйнування підприємств, виїзд частини працездатних українців за кордон Україні все одно вдається забезпечувати 50% надходжень до бюджету власними зусиллями. Інші 50% – допомога міжнародних партнерів.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Тим часом, Світовий банк наразі очікує скорочення ВВП України на 35% у 2022 році. Цей показник краще за 45% скорочення, прогнозоване навесні 2022 року.

Мінекономіки оцінило падіння ВВП в Україні за 9 місяців війни на рівні 30%.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності