Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Янкі на Львівщині

Цього понеділка львів’ян дещо збентежила поява у місті темношкірих людей у військовій формі, що між собою розмовляли англійською.

l45Як з’ясувалося, 20 квітня у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного (с. Старичі, Яворівський район, Львівська область) відбулась церемонія відкриття українсько-американського командно-штабного навчання «Фіарлес Гардіан – 2015».

За словами американських військових, мета та ціль проекту – проведення фахівцями Збройних сил США комплексу тактичних навчань з особовим складом НГУ на базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки Збройних сил України, які включатимуть підготовку особового складу рот оперативного призначення НГУ, а саме індивідуальну і в складі підрозділів, а також оснащення військовослужбовців, які братимуть участь, військовою формою одягу, індивідуальним захисним спорядженням, приладами нічного бачення та засобами зв’язку.

Додамо, що перший етап підготовки розпочнеться вже від завтра, а саме 21 квітня 2015 року. Планується, що в навчаннях візьмуть участь 290 десантників армії США та 900 українських військовослужбовців. Навчання «Фіарлес Гардіан – 2015» триватимуть шість місяців, його пройдуть три батальйони українських військових.

В урочистому відкритті українсько-американських командно-штабних навчань «Фіарлес Гардіан‑2015» взяв участь президент Петро Порошенко.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Президент наголосив на тому, що це війна не лише проти України.

«Символічно, що саме в рік 70-ліття перемоги антигітлерівської коаліції над нацизмом через Україну знову проліг рубіж цивілізаційної битви, в якій вирішується, якою бути Європі, яким бути світу. Тому це війна не лише за незалежність України, а війна за свободу і демократію Європи і світу, війна, де вирішується питання, чи діятимуть у світі норми міжнародного права, чи будуть цілісними і недоторканними кордони, чи можна безкарно застосовувати силу лише тому, що в тебе чешуться руки. Чи є етнічна спорідненість приводом для безцеремонного втручання у внутрішні справи іншої держави? Чи сумісні авторитаризм та диктатура з європейською політичною культурою, в якій головна цінність – вільний громадянин з його правами у вільній державі?», – сказав Петро Порошенко.

На полігон також прибули посол США в Україні Джеффрі Пайєтт і міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

Підготував Ярослав С.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності