Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Японія втомилася від гендерної політики

З 2024 року у загальноосвітніх державних школах денної форми навчання японської столиці Токіо скасовують можливість вступу за гендерною квотою.

Про це пише Kyodo.

Зазначається, що столична рада освіти Токіо є останньою в Японії, де використовують квоту, щоб у школах було рівне гендерне співвідношення. Там прохідний бал для дівчат і хлопців був різним.

У 2021 році столичне управління освіти вирішило переглянути використання гендерних квот для очних шкіл із загальним курсом, запроваджуючи свою нову негендерну систему поетапно в наступні роки.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За винятком Токіо, усі інші місцеві шкільні ради вирішили до 2021 року більше не вимагати від абітурієнтів вказувати свою стать у вступних формах, що відображає зростаючу обізнаність про сексуальне розмаїття в країні.

Таке нововведення застосовують, адже багато студентів, які були або трансгендерними, або небінарними зазнавали психологічного стресу, коли їх змушували вказувати стать, з якою вони не ідентифікували себе

Гендерна квота – це можливість для людей будь-якої статі вільно обирати кар’єру, релігію, спосіб життя тощо. Глобально ця концепція передбачає усунення всіх соціальних бар’єрів, які заважають проявитися як особистості.

***
Генеральний секретар Організації Об’єднаних Націй Антоніу Гутерріш заявив Комісії зі статусу жінок, що для досягнення гендерної рівності знадобиться 300 років.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Користувачі застосунку Tinder зможуть додавати типи стосунків та гендерні займенники до своїх профілів.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності