Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Яценюк під скрипку Коломойського проголосив себе месією?

Після невдалої спроби нардепа і вже екс-представника фракції БПП Олега Барни минулого тижня здійснити мрію мільйонів українців – ​викинути прем’єра Яценюка з зали Верховної Ради та Уряду, останній у вихідні несподівано заявив про свій свідомий «вінець мучеництва».

Так Арсеній Яценюк заявив, що, коли він йшов у прем’єри, то знав, що в Україні за увесь час її існування не було жодного популярного прем’єр-міністра. Адже на цю посаду лягає увесь державний тягар відповідальності. Яценюк свідомо, жертвуючи собою і власним авторитетом, пішов на цей виважений крок, принісши себе у жертву на благо народу і України.

Тому він сам не збирається подавати у відставку, а чекатиме на рішення Ради, і яким би воно не було смиренно його прийме…

За таку промову Арсенія Петровича відразу слід було б канонізувати, а ще правильніше включити до списку старозавітних царів та пророків?

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Але, мабуть, за нього це зробив Ігор Коломойський, який буквально кілька тижнів тому в своєму інтерв’ю у швейцарській Женеві журналістці з України, розповідаючи про дружбу з Яценюком та бізнес із його оточенням (Іванчуком і Мартиненком), завів пісню пісень про свідому жертву прем’єра во благо держави.

12313645_747849878654912_867874910219985843_n-900x600Як показали того дня події у ВР, новоспечений коломиойсько-чернівецький месія (в перекладі цар) навіть має своїх «апостолів», які відразу з тумаками накинулися на Олега Барну і не дали тому викинути з Храму демократії цього, на його думку і багатьох, «антихриста», якому поклоняється чимало присутніх тут «лихварів і торговців».

Тож, коли Барна з букетом троянд*, як архангел з полум’яним мечем, підійшов до трибуни і спробував винести Яценюка, на нього відразу накинулися уже згаданий вище Іванчук та Бурмак, нардепи від Народного фронту (НФ). Зав’язалася бійка, яка перемістилася вбік, де до неї вже долучилися й інші «легіон ери» від цієї партії. Серед них відзначилися й представники НФ від Прикарпаття: Анатолій Дирів, Юрій Тимошенко, Юрій Бабій, а Юрій Соловей (БПП), якого теж видно серед них на фото, мабуть, намагався боронити тоді ще колегу по фракції.

В результаті Арсеній Петрович, певно, як символ короткотривалої, але все ж перемоги, так і не випустив з рук полум’яного букета троянд і залишився з ним біля трибуни, а Барну принесли в жертву коаліції, якої не має, відразу виключивши з фракції БПП.

Ввечері того ж дня на одному з ток-шоу вже безфракційний Олег Барна пояснив свою поведінку враженням від обвинувачень Уряду Яценюка у корупції, що пролунали недавно з вуст Міхеіла Саакашвілі, а також своїм нерозумінням того, куди діваються багатомільярдні кредити, що їх постійно бере із закордону Уряд, і за які розплачуватися доведеться вже дітям і внукам нинішніх українців. На знак чого Барна подарував присутньому у студії одному з «апостолів» Яценюка, нардепу Антону Геращенку (НФ), брошуру Папи Римського Франциска про те як подолати корупцію, з проханням передати цю книжечку Арсенію Петровичу особисто…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

P.S. Цікаво, що того ж дня нардеп і голова Комітету Верховної Ради з питань запобігання і протидії корупції Єгор Соболєв заявив про зникнення з його робочого місця у сесійній залі теки з підписами щодо відставки генпрокурора Шокіна. Проте пізніше з’явилося повідомлення від Андрія Портнова, який у Facebook повідомив, що тека з підписами знаходиться у нього.

* Букет призначався нардепу Миколі Томенку, у якого того дня був день народження, проте його не було в залі.
Порівнював й аналізував

Тарас Боднар

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності