Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

«ЯЦЕНЮКА У ВІДСТАВКУ, А ПОРОШЕНКА ДО ВІДПОВІДІ»

В Україні тарифи на комунальні послуги завищені, реформи не йдуть, а біля керма – «нова стара» влада, – переконані учасники пікету, який відбувся сьогодні під стінами Івано-Франківської обласної державної адміністрації.

Пікет було організовано активом Всеукраїнської громадської організації «Народний Фронт» та громадської організації «Поклик Нації».

В його рамках під стінами адмінбудівлі ОДА зібралося понад півсотні людей, молоді, пенсіонерів та представників малого бізнесу, які тримали у руках символіку своїх громадських об’єднань та гасла: «Яценюка у відставку!», «Порошенко до відповіді!», «Де Європа?». «Де реформи?», «Ні кабальним тарифам! Так реформуванню галузі!», «Сьогодні з такими тарифами ми боржники – завтра ми на вулиці», «Галичині особливий статус!», «Галичина – 100% Україна!»

Зі слів пана Білика, своїм мітингом організатори сподіваються привернути увагу «нової старої» влади до проблем, які є у народну України, насамперед до невиправдано завищених тарифів. Свою акцію (попередньо аналогічні акції відбулися в інших містах України) організатори вважають попередженням для чиновників органів виконавчої влади, оскільки, на переконання О. Білика, «третього майдану не буде – буде щось значно гірше». А ще громадський діяч закликав не плутати його організацією, яку було засновано під брендом «Народний фронт» ще в 2009 році з однойменною партією Глави Уряду Арсенія Яценюка, яку було створено торік, та звинуватив Прем’єра у нездатності навіть придумати назву для власної партії, себто у звичайнісінькому плагіаті.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Нова-стара влада має наше населення фактично за бидло, – додає інший співорганізатор акції – голова ГО «Поклик нації» Тарас Боднар, – тому що покращення сьогодні стосується тільки тих, хто при владі».

«Влада сьогодні нагло бреше нам в очі, що підняла середню зарплатню до 4000 гривень (173 євро), але чомусь мало хто про неї досі чув, не те щоб її вже хтось отримав. Натомість влада собі зарплатню підвищила від 700 до 1500 євро! Як Вам таке? А людей сьогодні змушують оплатити різницю в тарифах на газ, якщо хтось обачливо та заощадливо у березні зміг дозволити оплатити авансом 100 чи 200 кубів газу. І це у той час, коли Україна власними родовищами покриває річні потреби населення в газі, а за Конституцією всі багатства наших надр належать народу! А куплений закордоном газ, що втридорога нині заганяють населенню по нових тарифах, нехай продають підприємствам, які його найбільше й поглинають. Бо дякуючи нинішній владі ці підприємства уже й так не наші. Не державні, а приватні. Ось нехай приватники і платять», – обурюється політик.
Боднар також прокоментував, як співвідносяться між собою гасла «Галичині особливий статус» та «Галичина – це 100% Україна». Мовляв, ті чи інші потреби має не тільки Донбас, а й будь-яка інша територія нашої країни і на це треба зважати: «Коли на сьогоднішній день Донбас, який все-таки є територією України, отримує особливий статус і певні пільги, то чому не може мати особливий статус і якісь привілеї Галичина, Поділля і інші регіони України? Адже кожна територія має свої потреби і на це треба звертати увагу».

На завершення пікету його учасники ухвалили звернення до Президента України, у якому, зокрема, вимагають невідкладно ініціювати звіт Уряду України, затвердити і реалізувати програму реформ «90 днів» і в разі її невиконання ініціювати відставку Прем’єра та Уряду, знизити тарифи, зменшити податковий тиск, унеможливити вивіз капіталу до офшорів тощо. В разі невиконання їх вимог мітингувальники погрожують подальшою радикалізацією ситуації.

Підготував Іван Луйко

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності