Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Є 5 складових, що допоможуть захистити енергетичну інфраструктуру України, – Подоляк

Щоб захистити обʼєкти енергетичної інфраструктури України, потрібно покращити їх фізичний захист та збільшити кількість систем протиповітряної оборони.

Про це повідомив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк.

«Перша – нам вже постачають системи ППО. Це дуже важливо, адже обстріли будуть, є ще певна кількість ракет та дронів. Але ми суттєво пришвидшили переговори, щоб все ж таки зробити легендарне «закрите небо», – сказав Подоляк.

Також для захисту обʼєктів енергетичної інфраструктури Україні необхідні запчастини для трансформаторів. З наслідками також допоможуть впоратися віялові відключення.

«Нам треба передати додаткові запасні частини, щоб можна було швидко ремонтувати трансформатори. Це дуже важливо. Наші ремонтні бригади мають на що спиратися з точки зору інструментів та додаткових матеріалів. Ми маємо захистити будь-які споруди, які розподіляють чи генерують електроенергію. Зараз цим активно займаються люди, які хочуть забезпечити фізичний захист», – додав Подоляк.
Крім того, Україна домовляється про постачання електроенергії з-за кордону.
«Ми шукаємо можливість закупити певні обсяги електроенергії у наших партнерів, аби можна було перекрити, якщо буде вкрай важко. Тобто держава сьогодні працює над можливістю компенсувати усі ці атаки, які здійснює росія», – підсумував радник голови ОП.
Нагадаємо, що раніше диспетчерський центр НЕК «Укренерго» з 06:00 1 листопада доручив компаніям-обленерго розпочати відключення електроенергії у Києві та семи регіонах України.
31 жовтня російські агресори завдали масованого ракетного удару по енергетичній інфраструктурі України, були «прильоти» до різних регіонів.
Внаслідок цього у всіх регіонах України розпочалися аварійні відключення електрики.
У разі подальших попадань російської армії по об’єктам енергетичної інфраструктури можливі відключення електроенергії на тижні.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності