Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

Єдине в Україні золотодобувне підприємство запрацювало на Закарпатті після 15 років простою

На Закарпатті запрацювало єдине в Україні золотодобувне підприємство після 15 років простою.

Про це повідомили у пресслужбі Закарпатської ОДА.

За інформацією, родовище золота із затвердженими запасами у селищі Мужієво, дозволяє Україні мати статус золотовидобувної країни.

Початок роботи підприємства – це, насамперед, надходження додаткових інвестицій у бюджет громади та створення нових робочих місць. Востаннє підприємство запускали у 2005 році, воно збанкрутіло, тому будь-які виробничі процеси тут не відбувалися.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

На підприємстві спочатку перероблятимуть руди, які залишилися від видобутку золота за попередні роки роботи. Вони й досі зберігаються на території фабрики.

Проєкт має не так бізнесову, як екологічну складову. На фабриці працює більше 30 людей.

Підприємство перероблятиме 500 тисяч тонн руди на рік та буде сплачувати понад 250 мільйонів гривень податків. Металу з продукції буде достатньо для виробництва 300 000 акумуляторів на рік та дозволить перекрити потребу країни в імпорті цинку.

А на Вінниччині у цей же час інвестують 65,1 млн євро в будівництво біогазової станції.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності