Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Новини з дурдому

Єдиним ПРОТИПОКАЗАННЯМ ВАКЦИНАЦІЇ може бути… ваша СМЕРТЬ від анафілактичного шоку?!

Єдиним абсолютним протипоказанням до вакцинації проти COVID-19 є анафілактична реакція (веде до шоку, що спричиняє смерть) на перше щеплення вакциною, усі інші протипоказання встановлює лікар.

Про це під час брифінгу розповів міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, протеже своєї попередниці на цій посаді славетної лікарки з Америки, яка навчила українців мити руки після туалету, місіс Уляни Супрун.

«Хочу зупинитися на такій важливій темі як медичні протипоказання та застереження до вакцинації проти COVID-19. Оскільки багато фейків та неправильних тактувань саме з цих питань. …Окремо наголошую та звертаю увагу! Єдиним абсолютним постійним протипоказанням до щеплення конкретною вакциною є анафілактична реакція на першу дозу цієї вакцини. У цьому випадку пацієнтові буде рекомендовано щепитися від COVID-19 іншою вакциною за умови її наявності. Якщо у пацієнта є алергія на один із компонентів вакцини від COVID-19, йому також слід щепитися іншою вакциною», – каже глава МОЗ Віктор Ляшко.

Міністр наголосив, що протипоказання до вакцинації може встановлювати сімейний або лікуючий лікар, який видає відповідний висновок про тимчасове або постійне протипоказання.

За потреби лікар може направити пацієнта до профільного спеціаліста, за висновком якого остаточно ухвалює рішення, чи здійснювати вакцинацію відразу чи відтермінувати її до певного часу.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Якщо в пацієнта є протипоказання до щеплення однією з вакцин проти COVID-19, то він має вакцинуватися іншими типами вакцин.

Ляшко також зауважив, що пересторогою до проведення щеплення можуть бути гострі захворювання з температурою вище 38°C. В такому випадку вакцинацію можна відкласти на термін до 2 тижнів від початку захворювання.

У випадку лікування моноклональними антитілами або реконвалесцентною плазмою, вакцинація може бути проведена через 90 днів після закінчення терапії.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Також, за словами міністра, вакцинація від COVID-19 може бути проведена через 14 днів після введення вакцини проти інших інфекційних хвороб, за винятком інактивованої вакцини проти грипу, яку можна вводити одночасно з антиковідною вакциною у різні руки.

Окрім цього, він зауважив, що якщо людина перехворіла на COVID-19, це також не є протипоказанням до вакцинації.

«Наразі допускається відтерміновувати вакцинацію не довше як на 3 місяці від часу перебігу COVID-19», – каже Міністр.

Не є протипоказаннями до ковід-вакцинації і вагітність та грудне вигодовування.

«Навпаки, закликаю кожну родину, у якій є вагітні жінки, свідомо поставитися до небезпеки і вакцинувати вагітну дозволеною вакциною у всьому світі – Pfizer. Ви врятуєте життя і жінці, і дитині», – запевняє Ляшко

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
міністр охорони здоров’я України

Також пріоритетною є вакцинація при особливих станах: онкологічна хвороба або імунодефіцити.

«Враховуючи, що вакцина не є «живою», а особи з імунодефіцитом мають вищий ризик важкої хвороби та смерті від COVID-19, вони можуть і повинні вакцинуватися», – уточняє протеже геніальної лікарки з Америки місіс Уляни Супрун Віктор Ляшко.

Перевірка кількості антитіл або інші лабораторні дослідження перед вакцинацією від COVID-19, не потрібні.

Нагадаємо, найбільше щеплень в Україні зробили у Києві, Полтавській та Київській областях, а найменше – на Закарпатті та Волині.

В алергологічному центрі Дніпра відбулася масова вакцинація проти COVID-19 пацієнтів з алергією. До щеплення готували 55 осіб, з них 53 цього дня провакцинували.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У МОЗ також повідомили, що анулювання COVID-сертифікатів відбувається у разі доведення його недостовірності.

Виглядає на те, що люди не дарма говорять про 8 етапів вакцинування:

  1. Вакциновані не заражуються.
  2. Вакциновані заражуються, але не хворіють.
  3. Вакциновані хворіють, але легко.
  4. Вакциновані, якщо хворіють тяжко, то не попадають до реанімації.
  5. Вакциновані попадають до реанімації, але не помирають.
  6. Вакциновані помирають, але в легкій формі.
  7. Вакциновані, якщо й помирають в муках, проте з чистою совістю.
  8. Вакциновані попадуть до раю, всі інші просто здохнуть…

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності