Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Єлизавета ІІ заповіла називати невістку королевою-консортом

Цими вихідними королева Єлизавета II відтсвяткувала своє платинове перебування на престолі Великобританії (70 років), побивши цим самим усі можливі рекорди своїх попередників, і тому попросила вважати Каміллу Паркер-Боулз, другу дружину принца Чарльза, королевою-консортом, після того, як Чарльз зійде на престол.

Про це британський монарх зазначила у своєму зверненні до нації з приводу Платинового ювілею правління.

Раніше у герцогині Корнуолльської такого титулу не було.

Привід звернення королеви до нації – перший в історії Платиновий ювілей британського монарха: вчора, у неділю 6 лютого, виповнилося 70 років з початку правління Єлизавети II.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

“Коли прийде час і мій син стане королем, я знаю, що ви надасте йому та його дружині Каміллі ту ж підтримку, яку надавали мені. Я щиро хотіла б, щоб, коли настане час, Камілла стала королевою-консортом і продовжила б вірну службу “, – йдеться у письмовому зверненні королеви.

Документ опублікували невдовзі після прийому з нагоди ювілею.

Таким чином, теперішня дружина Чарльза, друга після принцеси Діани, автоматично отримає титул королеви-консорту, тобто дружини члена королівської сім’ї після того, як принц Чарльз зійде на престол.

“Я бачила, як моя мати виконувала цю роль під час правління мого батька”, – йдеться у зверненні королеви.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У минулому, із консортами-чоловіками, це питання вирішувалося по-різному. Наприклад, герцог Единбурзький, який помер минулого року, носив титул принца-консорту, а не короля.

Чарльз та Камілла побралися у 2005 році.

До цього Чарльз був одружений на принцесі Діані, але в 1996 вони розлучилися, а через рік Діана загинула в автокатастрофі в Парижі.

Королева Єлизавета II є першим британським монархом, який правив 70 років і досяг Платинового ювілею.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Королева почала правити, коли їй було 25 років після смерті її батька Георга VI 6 лютого 1952 року.

Зараз королеві 95 років.

Урочистості з нагоди Платинового ювілею царювання королеви Єлизавети II почалися вчора, в неділю 6 лютого, а їхня кульмінація буде в червні, коли в Британії оголошено довгі вихідні з 2 по 5 червня.

У рамках святкувань у країні відбувається низка концертів, вечірок та інших заходів, а королівські палаци Балморал та Сандрінгем будуть відкриті для відвідувачів в останні три дні свят.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності