Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

ЄС через СОТ вимагає в Росії €290 млрд, – нехай прийдуть і візьмуть…

Європейський союз через Світову організацію торгівлі (СОТ) зажадав від Росії €290 млрд у зв’язку з політикою імпортозаміщення.

“У 2019 році вартість опублікованих тендерів російських державних підприємств склала 23,5 трлн руб., або приблизно €290 млрд, що еквівалентно приблизно 20% ВВП Росії”, – повідомили в СОТ.

У Євросоюзі пояснили, що протягом кількох років Росія розробляла заходи, які серйозно ущемляють інтереси компаній ЄС під час продажу товарів та послуг російським державним компаніям та іншим організаціям у вигляді комерційних закупівель.

Наприкінці листопада члени СОТ розглядали запит ЄС щодо створення комісій з метою вирішення спору, проте російська сторона не підтримала цього прохання.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

“Росія заявила, що впевнена, що її заходи відповідають зобов’язанням у СОТ, і що вона готова і бажає продовжити консультації з Брюсселем щодо цього питання”, – уточнили в організації.

Євросоюз 20 грудня надіслав другий запит про створення комісії. У результаті орган СОТ із вирішення спорів (DSB) погодився створити комісію. Австралія, Швейцарія, США, Канада, Китай, Японія, Україна та інші також візьмуть участь у розгляді.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності