Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

ЄС покарає Угорщину за політику Орбана дзвінкою монетою…

Виконавчі органи Євросоюзу затвердили 23 листопада авансові виплати розміром 900 млн євро в рамках раніше замороженого фонду підтримки економіки Угорщини. Таким чином ЄС намагається переконати прем’єр-міністра країни Віктора Орбана зняти заперечення проти допомоги Україні.

Про це пише Reuters.

Раніше Європейська комісія виключила Угорщину з програми економічного стимулювання для подолання наслідків пандемії коронавірусу через ознаки корупції та відступу уряду Орбана від принципів демократії.

Після цього Угорщина наклала фактичне вето на рішення ЄС про надання Україні економічної допомоги розміром 50 млрд євро до 2027 року та початок переговорів з Києвом про вступ до Євросоюзу.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Також уряд Орбана заблокував план військової допомоги ЄС Україні розміром 20 млрд євро і виступив проти посилення санкцій щодо росії.

Наразі нічого не відомо, чи брала Угорщина перед Євросоюзом зобов’язання зняти вето після розмороження фінансування від ЄС.

Раніше ми писали, що глава угорського уряду Віктор Орбан зрадів приголомшливій перемозі на парламентських виборах у Нідерландах антиєвропейської Партії свободи (PVV) Герта Вілдерса.

Також нагадаємо, що прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан погрожує заблокувати всю допомогу від Євросоюзу для України. Також він хоче перешкодити вступу країни до самого ЄС.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності