Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

ЄС преходить на “цифрові гаманці”, – наступними будуть чіпи в дупах…

У Європейському Союзі розробляють цифровий гаманець, який дасть змогу відмовитися від усіх паперових і пластикових документів, зокрема, від ID-картки або водійського посвідчення.

Про це повідомляє Естонське національне телерадіомовлення ERR.

Євродепутати обговорюють нову версію відповідної постанови, відомої під абревіатурою eiDAS, із 2020 року. Тиждень тому в ЄС завершили роботу над попереднім додатком цифрового гаманця. Його тільки починають тестувати.

У цифровому гаманці можна буде зберігати докази всіх дозволів і прав, включно з водійськими правами, дозволом на риболовлю та рецептами на ліки. Крім того, він дасть змогу вибирати, кому і яку інформацію показувати.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

“Наприклад, якщо вас зупиняє дорожній поліцейський, він справді має право подивитися ваші особистий код та ім’я, в той час як швейцару в барі не потрібно знати, де ви живете, якими є ваші особистий код, дата народження або ім’я. Він просто має бачити, що людині виповнилося 18 років. Це вся інформація, яка йому потрібна”, – прокоментував експерт Департаменту державної інфосистеми Марк Ерліх.

Він підкреслив, що нині немає жодних перешкод для того, щоб держави ЄС почали використовувати цифровий гаманець до кінця 2025 року.

У Британії з жовтня 2023 року ряд непереробних пластикових виробів на кшталт тарілок, підносів і паличок для повітряних куль буде заборонений. Так уряд Великої Британії хоче зменшити темпи забруднення планети.

В уряді Франції думають над поданням судового позову щодо завдання шкоди довкіллю через велетенську кількість пластикових кульок, які приносить хвилями на узбережжя Бретані.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За оцінками вчених, у світовому океані зараз плаває понад 171 трильйон фрагментів пластику.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності